ČSOB Vodního bohatství 1 uzavřel s rekordními denními úpisy

První český zajištěný fond orientovaný na sociální odpovědnost firem, který ČSOB představila na začátku února, upsal za 15 dní 880 milionů korun a pro velký zájem investorů byl předčasně uzavřen. Investoři upisovali v průměru 58,7 milionů denně, což představuje rekord v historii zajištěných fondů. ČSOB Vodního bohatství 1 tak předstihl dosavadního rekordmana v maximálních denních úpisech ČSOB Krátkodobého růstu 1 (ten ukončil upisování v dubnu 2006).

„Podařilo se nám najít zajímavou tržní příležitost, která se potkala s mimořádným zájmem investorů. K podobným tématicky zaměřeným fondům jako byl ČSOB Vodního bohatství 1 se v blízké budoucnosti určitě ještě vrátíme,“ komentoval úspěch fondu Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.

Aktuálně mohou od 1.března investoři upisovat nový korunový zajištěný fond ČSOB Spektrum 1, jehož konstrukce umožňuje zajímavým způsobem rozložit investici v rámci jednoho produktu. Jeho výnos se totiž odvíjí od vývoje 3 podkladových aktiv v koši fondu – posílení středoevropských měn vůči euru (34% váha v koši), růstu cen komodit (ropa, hliník, nikl, olovo, zinek a měď s váhou 33 %) a růstu cen akcií společností ze zemí BRIC (Brazílie, Rusko, Indie, Čína – 33 %). Minimální investice do fondu je 5 tisíc korun a návratnost vložené investice je při splatnosti 5 let a 7 měsíců.