ČSOB upozorňuje na obchodování s fiktivní pohledávkou za bývalou IPB

ČSOB je konfrontována se situací, kdy se na trhu s pohledávkami opět obchoduje s domnělou pohledávkou za bývalou IPB, která má údajně být nyní vymahatelná na ČSOB.

Údajná pohledávka měla vzniknout panu JUDr. Věslavu Nemethovi na základě údajné smlouvy o poskytování právních služeb. Pohledávka je nabízena zejména některými zahraničními subjekty úvěrovým klientům ČSOB s nabídkou vypořádat tyto vztahy započtením uvedené fiktivní pohledávky proti ČSOB.

ČSOB upozorňuje, že existence výše uvedené smlouvy nebyla nikdy prokázána a tudíž se lze oprávněně domnívat, že smlouva neexistuje. ČSOB dále disponuje dokumentací a v poslední době i soudním rozhodnutím Vrchního soudu v Praze, jež jí opravňuje ke stanovisku, že pohledávka nikdy nevznikla a není způsobilá k započtení. V důsledku toho ČSOB používá veškerých právních prostředků při prokazování neexistence této pohledávky a jakékoliv její zápočty odmítá.

Milan Tománek
výkonný ředitel