ČSOB umožňuje u půjček také zpětné proplacení faktur

Přestože je zadlužení českých domácnosti ve srovnání se zeměmi západní Evropy čtvrtinové, lidé by se měli lépe zamýšlet nad strukturou svých dluhů. Zejména v oblasti neúčelových půjček si totiž často půjčují za nevýhodných podmínek. Ve snaze předejít možnému předlužení spotřebitelů ČSOB rozšiřuje poradenství z čistě spořicích a investičních produktů také na úvěry a ostatní půjčky. Současně s tím značně pozměnila strukturu půjček včetně jejich názvů a zavedla několik zajímavých novinek, jako je například prodloužení splatnosti půjček, zvýšení objemu půjčky bez zajištění nebo možnost zpětného proplacení faktur a účtenek za období až půl roku před podpisem úvěrové smlouvy.

Je i v našem zájmu, aby finanční zdraví našich klientů bylo co nejlepší, proto své úsilí směrujeme především k tomu, abychom jim nabídli nejlepší možné řešení půjčky v rámci jejich potřeb, uvedl ředitel marketingu, soukromé a firemní klientely ČSOB Jaromír Sladkovský. Podle něj je typickým příkladem možnost vzájemného a rychlého porovnání výhod ČSOB Půjčky na auto s ČSOB Finančním leasingem v případě zájmu o nákup osobního vozu přímo na pobočkách banky. Radit klientům, jak se nedostat do situace, kdy nejsou schopni své dluhy splácet, předpokládá také zákon, který se nyní projednává v Evropském parlamentu, připomíná Sladkovský. Experti ČSOB očekávají, že expanze spotřebitelských půjček dále poroste. Oproti hypotékám a úvěrům ze stavebního spoření, kde očekávají do roku 2007 v průměru růst o 20 až 30 procent, by však jejich dynamika neměla překročit 8 procent ročně.