ČSOB spouští novou formu poradenství pro malé a střední podniky

Jedinečný projekt spolupráce mezi bankou a jejími klienty spustila od září ČSOB pod názvem Klub úspěšných podnikatelů. Jeho hlavní náplní jsou specializované webové stránky přinášející menším firmám novinky a rady z finanční, daňové a právní oblasti. Klub úspěšných podnikatelů je dalším stupněm konceptu poradenství, kterým ČSOB reaguje na potřeby podnikatelů a živnostníků.

Tímto projektem oslovuje ČSOB zejména menší firmy, drobné podnikatele a živnostníky, kteří si většinou nemůžou dovolit nákladný právní a daňový servis. Klub úspěšných podnikatelů jim přináší bezplatné poradenství a propojuje tak potřeby podnikatelů s možnostmi velké bankovní skupiny sahající za rámec běžných bankovních i finančních služeb. „Klub je další z řady projektů, kterým chce ČSOB vyjít vstříc potřebám a požadavkům této skupiny podnikajících s cílem lepšího poznání našich klientů, ale i zvýšení jejich důvěry v bankovní sektor a posílení vzájemného partnerství. Každý rok se snažíme přijít s projektem, který zvýší přidanou hodnotu naší vzájemné spolupráce a Klub úspěšných podnikatelů je jednou z nich,“ vysvětluje důvody založení Klubu Jarmila Hla Shwe, která je v ČSOB zodpovědná za řízení segmentu Podnikatelé.

Obdobné projekty ČSOB již v minulosti realizovala v podobě spolupráce s Hospodářskou komorou na ratingu pro malé a střední firmy, vytvořením EU Centra nebo rozšířením poradenství a služeb směnných operací do regionů.

Poradenský a informační servis Klubu může v současnosti využívat kdokoliv. Od začátku příštího roku bude přístup do Klubu umožněn pouze registrovaných členům – klientům ČSOB. Ti získají další výhody v podobě on-line zpravodajství z finančních trhů a informace o vývoji kurzů a sazeb nejen v ČR, ale i v zahraničí. Členové Klubu mohou již nyní uplatnit slevu na předplatné novin, odborných titulů a literatury partnerských vydavatelství nebo také specializovaných seminářů. Základem webových stránek Klubu je přehledně zpracované Téma měsíce a souhrn očekávaných událostí. ČSOB také přebírá od vydavatelství Economia část zpravodajského servisu.

V pilotních tématech již banka nabídla podnikatelům rozbor problematiky jednání s úřady nebo daňové optimalizace. Mezi plánovanými tématy se do konce roku objeví například otázka obchodního podílu jako součásti společného jmění manželů nebo také analýza daňové reformy.