ČSOB snižuje úrokové sazby hypoték u všech fixací

S účinností od pondělí 17. ledna snižuje ČSOB základní úrokové sazby ČSOB Hypotéky pro všechny doby fixací o 0,25%. Zájemcům o hypotéku tak banka vychází vstříc nejen rychlostí, s níž hypotéku vyřídí, nejen rezervací konkrétní sazby po dobu 30 dní, ale i dalším zlevněním splátek. Z pohledu ostatních nákladů na pořízení hypotéky, jako je například poplatek za vyřízení hypotečního úvěru nebo ocenění nemovitosti, ČSOB patří trvale mezi nejvýhodnější na trhu.

Naší snahou je ještě před zahájením stavební sezóny motivovat zájemce o vlastní bydlení, aby využili dočasného období velmi nízkých sazeb hypoték. Nabídka je vhodná jak pro stavbu domu, tak i pro nákup již postavené nemovitosti, uvedl Jaromír Sladkovský, ředitel Skupinového marketingu ČSOB.

Přehled úrokových sazeb ČSOB Hypotéky
Doba fixace sazby 1 rok 3 roky 5 let 10 let 15 let 20 let 25 let 30 let
Současná úroková sazba 4,10 % 4,70 % 5,2 % 5,55 % 5,7 % 5,8 % 5,9 % 5,95 %
Nová úroková sazba 3,85 % 4,45 % 4,95 % 5,3 % 5,45 % 5,55 % 5,65 % 5,7 %
Úroková sazba po slevě 3,50 % 4,1 % 4,6 % 4,95 % 5,1 % 5,2 % 5,3 % 5,35 %

Poznámka: žadatel o ČSOB Hypotéku může získat následující slevy ze stanovené úrokové sazby: 0,1% při uzavření ČSOB pojištění; 0,1% při zasílání mzdy na účet v ČSOB; 0,1% jedná-li se o klienta osobního bankéře; 0,05% jedná-li se o klienta ČSOB po dobu 5 a více let.

U všech typů hypoték klienti ČSOB mohou dosáhnout ještě dalšího snížení základní úrokové sazby, a to až o 0,35 % bodu. Například tehdy, když si nechají bezhotovostně zasílat mzdu na účet v ČSOB nebo pokud si sjednají pojištění v rámci skupiny ČSOB. Kromě obvyklých dob fixací, které klientům zajišťují neměnný úrok maximálně na patnáct let, nabízí ČSOB super dlouhou dobu fixace úroků i na dvacet, dvacet pět a třicet let.

Pavel Hejzlar
Komunikace ČSOB