ČSOB rozšiřuje služby uživatelům ČSOB Internetbanking 24

ČSOB od 6. května rozšiřuje nabídku aktivních (obchodních) funkcí produktu ČSOB Internetbanking 24 o tyto operace:

• Hromadný příkaz k úhradě – umožňuje v rámci tuzemského platebního styku zadat najednou až 10 plateb z jednoho účtu klienta na maximálně 10 různých účtů příjemců. Každá z položek hromadného platebního příkazu je následně zpracována jako jednotlivý příkaz k úhradě tuzemského platebního styku.

• Trvalý příkaz k úhradě – umožňuje v rámci tuzemského platebního styku zřídit, změnit nebo zrušit pravidelně se opakující korunovou platbu z účtu plátce na účet příjemce, a to s frekvencí denní, týdenní, měsíční, čtvrtletní (tj. každé tři měsíce), pololetní (tj. každých 6 měsíců) a roční (tj. každých 12 měsíců).

• Svolení k inkasu, k inkasu SIPO a k inkasu pro Český Telecom – umožňuje v rámci tuzemského platebního styku zřídit, změnit nebo zrušit povolení inkasa z účtu klienta na libovolný účet příjemce, a to na základě dohody mezi klientem a příjemcem platby.

• Příkaz k inkasu – umožňuje v rámci tuzemského platebního styku zadat korunovou inkasní platbu z účtu plátce na účet příjemce (klienta ČSOB), který je iniciátorem platby. K zajištění správného fungování platby je nezbytné svolení k inkasu z účtu ze strany plátce.

• Vzory příkazů k úhradě – umožňují vytvořit až 10 vzorů (šablon) příkazů k úhradě tuzemského platebního styku. Uložené vzory nemusí obsahovat všechny náležitosti, proto je lze využívat pro vyplňování libovolných příkazů k úhradě.

„Další rozšíření aktivních operací na internetu podstatně zvyšuje pohodlí klientů využívajících produkt ČSOB Internetbanking 24, uvedl ředitel Jan Doubek, zodpovědný v ČSOB za elektronické bankovnictví. „Navíc jsou aktivní operace zcela bezpečné, založené na principu elektronického podpisu v souladu s příslušným českým zákonem.“, uvedl Doubek.

ČSOB jako jedna z prvních bank v ČR využívá možnost uložit certifikát k elektronickému podpisu na čipovou kartu. Toto zabezpečení ve spojení se čtečkou čipových karet splňuje nejnáročnější bezpečnostní kriteria plateb po internetu. Pro pasivní operace stačí zadat identifikační číslo a PIN.

Službu ČSOB Internetbanking 24, on-line ovládání účtu přes internet, využívalo ke konci dubna tohoto roku více než … tisíc klientů. Internetbanking 24 umožňuje přístup k účtu z libovolného PC připojeného na síť Internet. Prostřednictvím služby ČSOB Internetbankingu 24 mohou klienti:

• zjišťovat informace o zůstatcích na účtech;
• sledovat historii všech svých účtů;
• vidět seznam nezaúčtovaných transakcí;
• dostávat informace o kurzech ČSOB a ČNB;
• zadávat tuzemské platební příkazy k úhradě;
• zadávat příkazy k úhradě do zahraničí
• převádět prostředky mezi účty v jedné měně
• převádět prostředky mezi účty v různých měnách
• zadávat hromadné příkazy k úhradě