ČSOB přináší říjnové novinky ze světa zajištěných fondů

[Tisková zpráva] Zajištěné fondy fungují jako rozumná rovnováha mezi výnosem a rizikem a staly se součástí portfolia nejednoho investora. Proto ČSOB v říjnu přináší nové zajištěné fondy. Do své nabídky zařazuje novou variantu oblíbeného Maximal Investu a velmi zajímavý asijský fond ČSOB Airbag Jumper Asie 1.

„Většina zajištěných fondů připisuje klientům zajímavé výnosy a zároveň je chrání před poklesy trhů. Vzrostl počet fondů, které přinesly klientům výnos přes 4 % ročně. Tento výnos je pro naše klienty z několika důvodů velmi zajímavý. Překonává výnosově depozita v souběhu s ochranou investované částky při splatnosti za stanovených podmínek. Je to rozumně vysoký výnos spojený s přijatelným rizikem. Myslíme si, že zajištěné fondy by měly být v portfoliu většiny střadatelů partnerem depozitních produktů,“ uvedl Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.

Optimum fund ČSOB Airbag Jumper Asie 1:

Zajištěný fond, jehož výnos je vázán na vývoj asijského akciového indexu Hang Seng. Jde o fond s tzv. podmíněnou ochranou investice, ochrana se uplatní v případě, že hodnota indexu neklesne o více než o 50 % jeho počáteční hodnoty. Investiční horizont je 5 let a téměř jeden měsíc. Struktura umožňuje až 45% výnos při zachování maximální délky fondu. Slovo JUMPER v názvu znamená skokan a je výrazem respektu k růstu ekonomiky v regionu, který lépe než jiné překonal recesi a pokračuje ve svém impozantním růstu.

Maximal Invest ČSOB Globální Invest 1:

Již tradičně ČSOB přináší velmi užitečný a populární produkt, který svým investorům poskytuje jak výnos, tak i pojištění. Produkt je vhodný jako složka portfolia spojující investiční výnos, pojištění a jiná praktická řešení – portfolio je tak zjednodušeno a je  administrativně nenáročné. Může pro investora (prostřednictvím institutu obmyšlené osoby) finančně řešit vztahové záležitosti vázané s majetkem, a to v rodině i mimo ni.

Z předchozího měsíce zůstávají v platnosti zajištěné fondy: ČSOB Portfolio Pro listopad 90, Global Partners ČSOB Fixovaný click 12.

Nejvyššího ročního výnosu dosáhl Maximal Invest – ČSOB Evropský lookback 1, a to 11,34 % ročně (23,1 % od vzniku dne 10. 10. 2008). Z úspěšných fondů nejvíce od svého vzniku dne 21. 5. 2004 vzrostl Maximal Invest – ČSOB Světový click +7, a to o 29,5 %. Výnosu přes 10 % ročně dosáhl ČSOB Fixovaný click 5 s výnosem 15,1 % od vzniku dne 7. 4. 2009 (10,23 % ročně). Do fondů stačí investovat pouhých pět set korun měsíčně a v případě potřeby peníze ve výši odpovídající aktuální hodnotě podílu na fondu okamžitě vybrat. V případě investice delší než 6 měsíců jsou výnosy podle platných právních předpisů osvobozeny od daně z příjmů fyzických osob.

Výnosy v minulosti nezaručují stejnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota podílu ve fondu může během investičního období kolísat. Vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je zajištěno ke dni splatnosti fondu za podmínek uvedených v jeho prospektu. Vzhledem k složitosti struktur nabízených produktů je žádoucí využít poradenské služby osobních bankéřů a investičních poradců ČSOB.