ČSOB posiluje top management o tři nové členy

[Tisková zpráva] Vrcholové vedení ČSOB rozšíří od počátku května trojice nových manažerů.

Současný Chief Financial and Rick Officer Hendrik Scheerlinck odejde v rámci skupiny KBC na pozici generálního ředitele sesterské K&H Bank v Maďarsku. Jeho současnou dvojroli budou nově zastávat B. Puelinckx (Chief Financial Officer) a Koen Wilmots (Chief Risk Officer). Do pozice Chief Staff Officera ČSOB nastoupí Jiří Vévoda.

„Jsem velmi rád, že v ČSOB vyrůstají takoví manažeři, kteří jsou schopni prosadit se v rámci skupiny KBC. Spolu s poděkováním za to, že pomohl ČSOB dosáhnout jejích pozic a výsledků, přeji Rikovi Scheerlinckovi, aby se mu stejně dařilo i v nové roli,“ řekl Pavel Kavánek, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB. „Noví členové našeho nejužšího vedení budou další posilou a přinesou nové pohledy a kvalitu,“ dodal.

KRÁTKÉ ŽIVOTOPISY:

Bartel Puelinckx (*1965, Belgie)

Od 1.5. Chief Financial Officer ČSOB

Vystudoval ekonomii na Universitě v Leuvenu a právo na Universitě v Bruselu. Ve skupině KBC působí od roku 1992, zejména v rámci KBC Bank. Od roku 2006 pracoval v maďarské K&H Bank, naposledy jako Senior Managing Director, Head of HR & Credit Management Division.

Koen Wilmots (*1964, Belgie)

Od 1.5. Chief Risk Officer ČSOB

Vystudoval práva na Katolické Universitě v Leuvenu, a následně postgraduál na Universitě Roberta Schumanna ve francouzském Strasbourgu. V bankovnictví působí od roku 1992, kdy nastoupil do Kredietbank. V ČSOB pracuje od roku 1999, v současnosti jako výkonný ředitel útvaru Credits.

Jiří Vévoda (*1977, ČSSR)

Od 1.5. Chief Staff Officer ČSOB

Jiří Vévoda má 10 let mezinárodních zkušeností s prací ve finančních institucích. Přichází z poradenské firmy McKinsey & Company, kde působil v roli Associate Partner, kde se  specializoval na práci pro klienty v bankovnictví, spotřebitelském financování a pojišťovnictví, pro které vedl projekty zaměřené na zlepšení strategie, výkonnosti a dále projekty v oblastech marketingu, transformace, restrukturalizace a řízení fúzí. V letech 2000–2004 pracoval v GE Capital v České republice, Irsku a Skandinávii, celkem pracoval ve více než 10 různých zemích Evropy.

Hendrik Scheerlinck (*1956, Belgie)

Od 1.5. CEO K&H Bank v Maďarsku

Studoval práva a ekonomii na Katolické univerzitě v Lovani. Od roku 1984 působil ve Skupině Kredietbank, resp. KBC: začal v oddělení mezinárodních úvěrů v Bruselu a postupně zastával manažerské pozice v Spojených státech, na a v Německu. V roce 1999 se stal generálním manažerem KBC pro Severní Ameriku. Do ČSOB přešel v druhé polovině roku 2006 a od té doby je členem představenstva a vrchním ředitelem ČSOB.