ČSOB Pojišťovna: škody z Emmy již překročily 45 milionů korun

Na více než 45 milionů korun se již vyhouply škody, které o minulém víkendu způsobila klientům ČSOB Pojišťovny vichřice Emma. Oproti prvotním odhadům z počátku týdne je současný objem škod více než dvojnásobný a navíc lze předpokládat, že konečná čísla budou ještě vyšší.

Ke dnešnímu dni registruje ČSOB Pojišťovna z vichřice Emma po celé republice 714 škod s odhadovaným pojistným plněním přes 45 milionů korun. Z této částky připadá více než 34 milionů korun na 182 škod na majetku podniků, dalších 532 škod za téměř 11 milionů korun bude ČSOB Pojišťovna proplácet z pojištění domácností a pojištění vozidel.

„Celkové škody způsobené Emmou jsou zatím nižší než při orkánu Kyrill, vyšší jsou ale průměrné výše škod,“ uvedl Michal Kaněra, člen představenstva a ředitel divize neživotního pojištění ČSOB Pojišťovny. U pojištění průmyslových rizik dosahuje nyní průměrná škoda bezmála 190 000 Kč, což je dvakrát více, než tomu bylo u orkánu Kyrill. Podobná situace je i u pojištění domácností, kde na škody napáchané Emmou připadá průměrná částka přes 20 000 korun, zatímco při Kyrillu to bylo „jen“ zhruba 13 000 korun. Orkán Kyrill, který postihl Česko loni v lednu, způsobil klientům ČSOB Pojišťovny 1924 škod a objem pojistných pnění dosáhl 71,6 milionu korun.

Klienti ČSOB Pojišťovny mohou pojistné události hlásit snadno telefonicky na bezplatné lince 800 100 777 pomocí on-line webové aplikace na internetových stránkách společnosti www.csobpoj.cz. ČSOB Pojišťovna již od minulého víkendu posílila týmy likvidátorů, kteří oceňují škody v terénu, tak, aby vzniklé škody bylo možné klientům co nejdříve proplatit.