ČSOB Pojišťovna brzy uzavře třímiliontou pojistnou smlouvu

ČSOB Pojišťovna očekává, že v nejbližších dnech uzavře jubilejní, už třímiliontou pojistnou smlouvu za dobu své existence. Vše nasvědčuje tomu, že tato hranice bude pokořena v první polovině června.

Na dosah tří milionů se počet dosud sjednaných pojistných smluv přiblížil už v polovině května, a protože naši pojišťovací poradci sjednají s klienty v průměru téměř tisíc smluv denně, lze předpokládat, že magická hranice tří milionů padne nejpozději do poloviny června, řekl člen představenstva a ředitel divize neživotního pojištění ČSOB Pojišťovny Michal Kaněra.

Klient, na kterého připadne jubilejní smlouva, získá od ČSOB Pojišťovny hodnotný dar – zaplatíme mu cenu pojištění v objemu deseti tisíc korun, přislíbil Michal Kaněra. Počty uzavřených smluv nyní ČSOB Pojišťovna denně pečlivě vyhodnocuje tak, aby bylo možné přesně určit, která bude ta jubilejní.

Ze smluv, které ČSOB Pojišťovna dosud uzavřela, se jich nejvíce týká cestovního pojištění – těch již bylo sjednáno více než jeden milion. V těsném závěsu následují smlouvy o životním pojištění a na třetím místě z hlediska četnosti jsou pak smlouvy o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (povinném ručení), kterých už bylo uzavřeno bezmála půl milionu.

Dnešní ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingu ČSOB, vznikla na počátku roku 2003 sloučením IPB Pojišťovny a někdejší ČSOB Pojišťovny. Do počtu smluv, které za svou historii uzavřela, jsou přitom zahrnuty i smlouvy sjednané IPB Pojišťovnou, jež na trhupůsobila už od roku 1992, i původní ČSOB Pojišťovnou, jež vznikla v roce 1996. V současnosti ČSOB Pojišťovna spravuje téměř jeden milion aktivních pojistných smluv, mezi nimiž jsou jak smlouvy dlouhodobé uzavírané na dobu i několika desítek let, tak smlouvy krátkodobé, jejichž platnost se může pohybovat v řádů měsíců nebo i dnů (například u krátkodobých smluv cestovního pojištění).

Kateřina Hamerská