ČSOB podala trestní oznámení na neznámého pachatele ve věci podezření z krádeže klientských dat

ČSOB před velmi krátkou dobou zjistila, že neznámí pachatelé údajně odcizili její některá klientská data.

V tuto chvíli je ukončeno prvotní interní šetření, které nezjistilo, že by tento incident byl důsledkem narušení IT systému zvenčí nebo že by tyto informace měly být nebo byly zneužity proti klientům. S největší pravděpodobností jde o účetní data z denní závěrky, a to k jednomu konkrétnímu dni v listopadu 2007, která však nezahrnují data o finančních tocích, přístupové kódy ani hesla. ČSOB zároveň nemá poznatky, že byla nějak narušena bezpečnost karetních operací ani elektronického bankovnictví.

ČSOB podala v této věci trestní oznámení na neznámého pachatele. ČSOB zároveň poskytuje plnou součinnost Policii České republiky, aby tento případ mohl být náležitě vyšetřen. Aby nebylo ohroženo vyšetřování, ČSOB si vyhrazuje právo neposkytovat veřejnosti další informace.

ČSOB se omlouvá za tento politováníhodný incident, ke kterému došlo i přesto, že ČSOB dlouhodobě uplatňuje veškerá opatření, a za nepříjemnosti, které tento incident mohl způsobit. ČSOB také prohlašuje, že bude pokračovat ve své primární snaze chránit a rozvíjet diskrétnost, kterou klient od svého bankéře očekává. Banka činila a činí veškeré kroky, aby chránila data a zájmy svých klientů.

Pracovníci poboček ČSOB jsou připraveni zodpovědět případně dotazy klientů.