ČSOB opět přichází s nabídkou investice do státních dluhopisů

ČSOB přináší i na podzim novou nabídku zajištěných fondů. Fond, který využije jistotu státních dluhopisů, nabízí nyní příležitost jak bezpečně zhodnotit vložené prostředky a to dokonce s očekávaným výnosem nad 3 % ročně. Říjnová nabídka dále zahrnuje oblíbený fond s krátkodobým investičním horizontem, ale i takový fond, kde se vybírá vstupní poplatek pouze při zhodnocení vyšším než 15 %.

Naše zkušenosti ukázaly, že lidé mají zájem o investice s vyhlídkou jistějšího výnosu, ale i o fondy s kratší splatností. Snažili jsme se proto připravit pro investory takové fondy, které nabízí opravdu bezpečné, avšak zajímavé investice, říká Jan Barta z Investiční společnosti ČSOB.

Pro klienty požadující ochranu vkladu, a zároveň důvěřující cenným papírům vydávaných státy, je připraven fond ČSOB Státních dluhopisů 2. Jeho portfolio je rozloženo do státních dluhopisů pěti evropských zemí včetně Česka, a předpokládaný roční výnos se bude pohybovat v rozmezí 3,3 – 3,5 %. Vzhledem k očekávanému dalšímu snižování úrokových sazeb investoři jistě ocení možnost zajistit si velmi atraktivní výnos na delší dobu (v tomto případě 4 roky a 8 měsíců).

Dalším otevíraným fondem je Maximal Invest – ČSOB Bonusový fond 3. Jde o fond z řady Maximal Invest, která investorům nabízí nejen prostředek ke zhodnocení peněz, ale zároveň životní pojištění. Vedle zajímavého zhodnocení nabízí Maximal Invest – ČSOB Bonusový fond 3 také bonus ve výši 5 % ke skutečnému růstu podkladového koše akcií. Vstupní poplatek do tohoto fondu se navíc vybírá jen v případě, že zhodnocení fondu je vyšší než 15 %. To vše činní tento fond mimořádně zajímavým.

Nedávný průzkum ČSOB přinesl pozitivní zprávu. Navzdory všeobecně rozšířenému negativní přístupu k investicím do akciových trhů, připouští téměř třetina Čechů, že investují, nebo zvažují investici do podílových fondů. Nové fondy nyní dávají příležitost bezpečně investovat a využít momentu oživení trhu, dodává Jan Barta.

Další zajištěný fond ČSOB Top start 1 přináší možnost investovat peníze se 100 % ochranou vložené investice při splatnosti na 2 roky a 10 měsíců. Výnos je vázán na výkonnost evropského akciového indexu, a pokud akcie nepoklesnou, může jeho maximální výnos dosáhnout až 50 % za dobu trvání fondu. Podobně konstruovaný fond za obdobné situace v roce 2003 přinesl klientům výnos přes 11 % ročně.