ČSOB opět nejlepší FX bankou

Stejně jako v minulém roce se podle hodnocení Global Finance umístila ČSOB na prvním místě pro rok 2005 v oblasti Foreign Exchange v České republice. Potvrdila tak své vedoucí postavení v této oblasti. „Z ceny máme velkou radost. Jde o již několikáté mezinárodní ocenění, které naše banka za poslední rok dostala. Svědčí to o jednom – kvalita práce našich bankéřů je na světové úrovni,“ prohlásil Milan Tománek, ředitel komunikace ČSOB. Banka se tak ocitla ve společnosti světových gigantů jako je Citigroup v USA, Deutsche Bank v Německu, či BNP Paribas ve Francii. Úspěch následoval mimo jiné po strategickém zaměření se na potřeby klientů v oblasti FX za využití moderních technologií a kvalitního know-how.

Global Finance je odborný magazín se sídlem v New Yorku, který sleduje ekonomické dění ve více než 70 zemích světa a ve spolupráci s uznávanými experty, manažery, průmyslovými a finančními analytiky následně zpracovává žebříčky nejúspěšnějších světových společností. V oblasti bankovního sektoru zveřejňuje pravidelně počátkem roku také nejlepší bankovní instituce podle země, regionu a kategorie podnikání. Do kriterií hodnocení vstupuje objem transakcí, podíl na trhu, míra globální přítomnosti, kvalita klientského servisu, konkurenční stanovování cen a užití inovativních technologií. Magazín vychází již 18 let a distribuuje se v téměř 160 zemích. Čtenáři se rekrutují z řad generálních a finančních ředitelů, manažerů zabývajících se strategií a finanční agendou ve velkých nadnárodních institucích, bankách a investičních společnostech.

Pavel Hejzlar
Komunikace ČSOB