ČSOB opět nejlepší bankou pro směnné operace na českém trhu

Již po páté v řadě je dle prestižního ekonomického časopisu Global Finance ČSOB Nejlepší bankou pro směnné operace v České republice pro rok 2008. V hodnocení nejlepších bank na světě tak ČSOB navázala na vítězství ve stejné kategorii z předchozích let. Časopis rozhodl o ocenění na základě objemu transakcí banky, podílu na trhu, kvality klientského servisu, konkurenčního stanovovaní cen a užití inovativních technologií. Na devizových službách ČSOB oceňují, podle informací časopisu Global Finance, malé a střední firmy zejména dostupnost, pružnost a cenovou (kurzovou) konkurenceschopnost. Call-centrum ČSOB například umožňuje klientům obchodovat za aktuální směnné kurzy.

„Z dosaženého výsledku máme opět velkou radost, navíc když už jsme toto ocenění získali po páté v řadě. Je to pro nás důkazem, že dokážeme poskytovat širokou škálu kvalitních služeb srovnatelných s tou nejvyšší světovou úrovní. Myslím, že zejména náš progresivní koncept poradenství s množstvím novinek, které jsme v uplynulých letech uvedli na trh, posunuli celou ČSOB do čela světových bankovních ústavů. V našem nasazení a inovacích chceme jít dál, protože vidíme pozitivní reakci, zájem zákazníků a ale i ocenění odborníků,“ komentuje zisk ocenění Pavel Kavánek, generální ředitel ČSOB.

ČSOB je vedle pěti ocenění Nejlepší banka pro směnné operace v ČR držitelem i několika dalších významných ocenění časopisu Global Finace. Za léta 2005 a 2006 byla ČSOB vyznamenána oceněním Nejlepší Sub Custodian České republiky. V roce 2007 byla ČSOB, vyhlášena jako Nejlepší banka v České republice pro rok 2007 (tato kategorie byla zavedena teprve v letošním roce).