ČSOB nepodpořila financování výstavby centra Nový Smíchov

ČSOB jako spolu-upisovatel a Místní Agent („Local Agent“) syndikovaného úvěru ve výši EUR 47 miliónů oznamuje veřejnosti dokončení výstavby a otevření Kulturního a obchodního centra Nový Smíchov v centru Prahy 5, mezi ulicemi Plzeňská, Kartouzská, Štefánikova. Tato investice pomohla stabilizovat průmyslové území bývalé ČKD Tatra, rekonstruovat Sacre Coeur park a vytvořit více jak 1.000 nových pracovních míst.
Jedná se o dosud největší kulturní a obchodní komplex realizovaný v České republice s celkovou plochou cca 156.000 m2, který zahrnuje:
Hypermarket Carrefour s obchodní plochou cca 18.700 m2 a 60 pokladnami
„Shopping Mall“ s obchodní plochou cca 38.100 m2
12 sálů multikin provozovaných společností Ster Century
1.990 parkovací míst v podzemních garážích
Komplex je realizovaný společnostmi Carrefour, největším maloobchodním prodejním řetezcem v Evropě a druhým na světě, a Delcis ze skupiny Nexity, která je jedním ze tří největších developerů na trhu nemovitostí ve Francii, ve spolupráci s magistrátem Prahy 5.
Financování části komplexu patřící společnosti Delcis zajistily KBC Paříž jako Aranžér a Agent, s podílem 75 %, a ČSOB s podílem 25 %. Ocenění nemovitostí, odborný dozor po dobu výstavby a verifikaci uzavřených nájemních smluv pro banky zajistila společnost American Appraisal, jedna z nejdůležitějších společností zabývajících se odhadem cen nemovitostí na českém trhu. Ve funkci hlavního dodavatele stavby vystupovala společnost IPS Skanska.

Milan Tománek
výkonný ředitel