ČSOB Nadační program vzdělání: 1 000 000 korun na podporu finanční gramotnosti

[Tisková zpráva] ČSOB zřídila nový Nadační program vzdělání. Díky němu podpoří projekty na zvýšení finanční gramotnosti celkovou částkou jednoho milionu korun. Z nadačního programu mohou být podpořeny jak projekty zaměřené na děti, tak i na dospělé. Projekty je možné přihlašovat do 30. dubna. Maximální částka na projekt s maximální délkou trvání jeden rok je 350 000 Kč.

„Finanční gramotnost patří k dlouhodobým pilířům naší společenské odpovědnosti. ČSOB Nadační program vzdělání tak přestavuje nové uchopení finanční podpory tohoto tématu. Chceme dát možnost všem, kteří mají dobré nápady, zvýšit finanční gramotnost nejen u dětí, ale i u dospělých, prostor pro realizaci jejich projektů. Věříme, že tyto nové nápady dobře doplní námi již podporované projekty – které zahrnují celou škálu aktivit – od e-learningového kurzu pro školáky i veřejnost, přes slovník finanční gramotnosti až po počítačovou hru, která má pomoci mladým lidem zábavnou formou (v roli frontmana začínající rockové kapely) pochopit fungování finančního světa,“ komentovala vznik nového nadačního programu Pavlína Folovská, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB.

ČSOB Nadační program vzdělání je určen pro české nevládní neziskové organizace registrované jako občanská sdružení, nadace a nadační fondy, obecně prospěšné společnosti, účelová zařízení církví, obce a sdružení obcí a příspěvkové organizace, které chtějí zvýšit finanční gramotnost u dětí, nebo dospělých. Jedna organizace může žádat o podporu pouze jednoho projektu v maximální hodnotě 350 000 Kč. Přihlášky je možné podávat během dubna. Projekty žádající o podporu musí být realizované v ČR a to nejdéle po dobu jednoho roku. Vítězené projekty vybere komise ČSOB do 15. června 2010, kdy budou oznámeny výsledky.

Všechny potřebné formuláře a další informace jsou k dispozici na webových stránkách ČSOB v sekci Společenské odpovědnosti viz odkaz: