ČSOB má kompletní Grand Slam

[Tisková zpráva] V tomto roce se ČSOB povedlo získat tři nejprestižnější ocenění od předních časopisů ekonomického světa. Na začátku dubna zvolila odborná porota magazínu Global Finance ČSOB nejlepší bankou na českém trhu, v září získala ČSOB stejné ocenění od Euromoney a v prosinci vyznamenal ČSOB titulem banka roku na území ČR také The Banker. Trojnásobný titul se dostává poprvé do ČSOB, ale zároveň poprvé i do České republiky, protože dosud se žádné jiné bance u nás nepovedlo získat všechna tři ocenění v jediném roce.

„Trojnásobný titul nejlepší banky v České republice, navíc od tří prestižních ekonomických časopisů naznačuje, že jsme na správné cestě. Velmi si vážím těchto ocenění, jsou zároveň závazkem pro naši práci,“ říká Pavel Kavánek, generální ředitel ČSOB.

Odborná porota Global Finance ocenila ČSOB jako nejlepší banku roku na českém trhu už po jedenácté. V této soutěži se hodnotí banky po celém světě s cílem zvolit na základě důkladného prozkoumání lokálního trhu nejlepšího poskytovatele bankovních služeb. Tedy banku, která má široké produktové portfolio, vysokou kvalitu poskytovaných služeb, a která obsluhuje široké spektrum zákazníků.

Titul nejlepší banky letos ČSOB udělil i přední odborný magazín Euromoney. Ten každý rok vyhledává ve více než stovce zemí nejlepší banky vynikající svou schopností vést, inovovat a dynamicky se rozvíjet na svých trzích.

V závěru roku zvolil ČSOB bankou roku na území ČR i The Banker, který tuto cenu každoročně uděluje vybraným finančním ústavům na základě detailního dotazníku, v němž hodnotí finanční výsledky a ukazatele výkonu za předchozí období. Hodnocení odráží i zavádění nových technologií a strategický rozvoj přihlášených finančních ústavů.