ČSOB Leasing zvyšuje financování podnikatelského sektoru

Praha, 21. 12. 2005 – ČSOB Leasing dlouhodobě zvyšuje financování podnikatelského sektoru a podporuje tak ekonomický růst. Objem obchodů realizovaných se soukromými podnikateli a právnickými osobami vzrostl v meziročním srovnání o 19 %. Za období od ledna do listopadu 2005 ČSOB Leasing uzavřel s podniky 17,5 tisíce zákaznických smluv. Nejvíce finanční služby využívají malé a střední podniky, často označovány jako „páteř ekonomiky“, které se 74 % tvoří i páteř zákaznického portfolia ČSOB Leasing. Pro tyto zákazníky má ČSOB Leasing i produkt EUROleasing podpořený fondy Evropské investiční banky a Evropské Unie.

Nejvyšší podíl na financování podniků má finanční leasing s více než 90 %. Leasing je pro podnikatele v ČR stále nejdostupnější, nejpohodlnější a nejrychlejší formou financování investic a ČSOB Leasing je lídrem leasingového trhu. Jako univerzální leasingová společnost poskytujeme služby spotřebitelům a podnikům, od drobných podnikatelů, až po velké korporace. Pro financování dopravních prostředků, strojů a zařízení nabízíme širokou škálu produktů. Vše, co financujeme, umíme za výhodných podmínek i pojistit, uvedla obchodní ředitelka ČSOB Leasing Andrea Kupková.

Největší zájem mají podniky o financování strojů a zařízení. ČSOB Leasing financuje pořízení všech typů a druhů strojů, od kancelářské techniky až po kompletní technologické celky. Průměrná cena se pohybuje kolem 1,3 milionu korun. Horní hranice ceny není omezena, financujeme stroje či zařízení v ceně od padesáti tisíc korun až po hodnoty v řádu stamilionů. Zatím největším obchodem je leasing 100 železničních vagónů v celkové hodnotě 200 milionů korun, doplnila informace Andrea Kupková.

V období od ledna do listopadu 2005 rostly obchody ČSOB Leasing ve všech komoditách a u všech zákaznických segmentů. Více než třicetiprocentní meziroční růst zaznamenalo financování strojů a zařízení. Významně vzrostly i obchody v oblasti financování nákladních a užitkových automobilů, upřesnila Andrea Kupková.