ČSOB Leasing vládne českému leasingovému trhu

Praha, 15. 2. 2006 – Největší česká leasingová společnost, ČSOB Leasing, v roce 2005 upevnila své první místo v žebříčku českých leasingových společností. ČSOB Leasing v roce 2005 uzavřel obchody v historicky rekordní výši 18,24 miliardy korun. Dle statistiky České leasingové a finanční asociace dosáhl ČSOB Leasing objemu nových obchodů 17,88 miliardy korun, na kterých se finanční leasing podílel 16 miliardami korun, operativní leasing 636 miliony, zákaznický úvěr 565 miliony a splátkový prodej 637 miliony korun.

Tržní podíl ČSOB Leasing na leasingovém trhu movitostí dosáhl v roce 2005 hodnoty 16,1 procent a ve srovnání s rokem 2004 vzrostl o 2,28 procentního bodu. ČSOB Leasing razantně zvýšil svůj odstup od nejvýznamnějších konkurentů na leasingovém trhu movitostí, náskok před CAC Leasing činí téměř 4 miliardy korun a před ŠkoFINem téměř 6 miliard korun. Tuzemský leasingový trh vzrostl meziročně o 4 procenta a zařadil se k vyspělým evropským leasingovým trhům, které dlouhodobě vykazují růst.

Růst celkového leasingového trhu jen potvrzuje správnost našeho tvrzení z loňského roku, že leasing je trvale stabilním a zákazníky vyhledávaným nástrojem financování nejen investic, ale i spotřeby, řekl generální ředitel ČSOB Leasing Karel Bouček. Naše obchodní výsledky, růst tržního podílu a stále pevnější místo v čele leasingového trhu jsou projevem správné obchodní strategie a dlouhodobé vize naší společnosti. Naši zákazníci si mohou vybrat z pestré nabídky, v drtivé míře oprávněně volí z mnoha produktů právě finanční leasing, uvedl generální ředitel ČSOB Leasing Karel Bouček.