ČSOB Leasing stupňuje tempo růstu

Praha, 2. 5. 2006 – Obrat jedničky leasingového trhu, společnosti ČSOB Leasing, a.s., za první čtvrtletí roku 2006 vzrostl meziročně o 37 procent. Celkový objem obchodů v tomto období dosáhl výše 4,4 miliardy korun bez DPH, počet zákaznických smluv dosáhl téměř sedmi tisíc. ČSOB Leasing dále stupňuje dynamiku svého růstu oproti loňskému roku, kdy objem leasingových obchodů rostl o 24 procent.

Největší zájem byl již tradičně o finanční leasing, jehož prostřednictvím byly profinancovány předměty v hodnotě 3,5 miliardy korun bez DPH, což představuje ve srovnání se stejným obdobím loňského roku růst o 18 procent. V oblasti operativního leasingu dosáhl obrat 210 milionů korun, což představuje růst o 150 procent. Prostřednictvím zákaznického úvěru HitKredit, který ČSOB Leasing nabízí od poloviny loňského roku, byly v prvním čtvrtletí uzavřeny obchody v hodnotě téměř 600 milionů korun.

„Základním pilířem obchodní výkonnosti naší společnosti je finanční leasing, kterému naši zákazníci oprávněně dávají přednost ve většině případů a jejich zájem stále roste. Pozoruhodný je 150procentní růst obchodů v operativním leasingu. Jedná se o moderní a perspektivní produkt, na jehož rozvoj se budeme dále soustředit,“ komentoval výsledky společnosti její generální ředitel Karel Bouček. „Očekávám pokračování růstu celkového leasingového trhu v prvním čtvrtletí. Naše společnost jako jednička leasingového trhu významně ovlivňuje vývoj celého leasingového trhu, například na loňském celkovém čtyřmiliardovém růstu trhu se naše společnost podílela třemi miliardami,“ doplnil Karel Bouček.