ČSOB Leasing pojišťovací makléř po třech letech trojkou na trhu

Společnost ČSOB Leasing pojišťovací makléř, dceřiná společnost ČSOB Leasing, slaví třetí výročí svého založení. Za rok 2006 společnost ČSOB Leasing pojišťovací makléř dosáhla obratu ve výši 1,54 miliardy korun, což ji řadí na třetí příčku mezi zprostředkovateli pojištění na českém trhu. Hlavním cílem společnosti je zajištění komplexních služeb v řízení rizik a pojištění pro společnost ČSOB Leasing - největší leasingovou společnost na trhu a pro její zákazníky.

Hlavní činností společnosti ČSOB Leasing pojišťovací makléř je zprostředkování všech druhů pojištění automobilů, strojů a zařízení financovaných ČSOB Leasing, zejména pak havarijního pojištění, pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla (tzv. povinné ručení), strojního pojištění, pojištění schopnosti splácet a dalších doplňkových pojištění,. Kromě toho ČSOB Leasing pojišťovací makléř nabízí za velmi výhodných podmínek také řadu pojistných produktů v oblasti pojištění majetku.

„Uzavření pojištění je pro zákazníky ČSOB Leasing rychlé, odehrává se přímo v místě prodeje předmětu financování a pojistné je zahrnuto do splátek leasingové či úvěrové smlouvy. Zákazník si takto ušetří nejen veškeré starosti, které by měl se sjednáním a s placením samostatné pojistné smlouvy, ale především díky měsíčnímu splácení šetří časovou hodnotu peněz. Navíc naším prostřednictvím může získat velmi výhodné sazby pojištění, rozšířené pojistné krytí a další bonusy,“ komentoval výhody pojistných služeb jednatel společnosti ČSOB Leasing pojišťovací makléř Jan Starý.

Velmi výhodný je i systém uznávání a započítávání bonusů na povinné ručení za bezeškodní průběh. ČSOB Leasing uznává vstupní bonus za předchozí bezeškodní průběh při uzavření povinného ručení u ČSOB Pojišťovny a u pojišťovny Allianz a zákazník takto získá nárok až na třicetipětipro­centní slevu ze základní sazby povinného ručení při sjednání leasingové či úvěrové smlouvy u těchto pojišťoven. V průběhu leasingové či úvěrové smlouvy je zákazníkovi zohledněn další pětiprocentní bonus za každý rok bez pojistné události. Získaný bonus může zákazník dále využít po skončení smlouvy při uzavření nové pojistné smlouvy přímo s pojišťovnou nebo prostřednictvím společnosti ČSOB Leasing pojišťovací makléř.

„Staráme se o naše zákazníky v průběhu smlouvy i po jejím ukončení. Pomáháme jim při komunikaci s pojišťovnami a vyřizujeme pojistné události rychleji, než kdyby měl zákazník uzavřenu pojistnou smlouvu samostatně. Po řádném ukončení smlouvy našim zákazníkům nabízíme možnost pojištění se zachováním stejně výhodných pojistných sazeb, jako v průběhu leasingové nebo úvěrové smlouvy. Jen za rok 2006 této nabídky využilo 3 500 zákazníků, tedy téměř 30 procent ze všech končících leasingových a úvěrových smluv,“ uvedl Jan Starý. „Zákazník před skončením smlouvy obdrží konkrétní nabídku pojištění na svůj vůz a pokud se rozhodne ji využít, vypracujeme a připravíme konkrétní pojistnou smlouvu. Tato služba, kterou poskytujeme ve spolupráci s šesti pojišťovnami, je pro zákazníky bezplatná, rychlá a zajišťuje možnost kontinuálního pojištění bez nutnosti přistavit pojišťovně vůz,“ doplnil Jan Starý.