ČSOB Leasing poskytl v 1. pololetí svým dodavatelům financování v objemu 5,7 miliardy korun

Společnost ČSOB Leasing, trvalá jednička leasingového trhu, půjčila spolupracujícím dodavatelům v období od ledna do června tohoto roku 5,7 miliardy korun, což je o 37 procent víc než ve stejném období loňského roku.

Jedná se o finanční prostředky, které ČSOB Leasing poskytuje dodavatelům na pořízení skladových zásob (dopravní technika, stroje, zařízení a technologie), nejčastěji na pořízení vozidel na sklad. Za první pololetí poskytl ČSOB Leasing svým dodavatelům více než 12 000 čerpání jednotlivých financování. Spolu s objemem obchodů se zákazníky ve výši 11,8 miliardy korun bez daně z přidané hodnoty celkové obchody za první pololetí letošního roku dosáhly výše 17,5 miliardy ko­run.

ČSOB Leasing poskytuje dodavatelům speciální finanční produkty pro předfinancování nových i ojetých vozidel, jakož i nových a použitých strojů a zařízení. Společnost je schopna financovat i náhradní díly (materiál a zboží) a další investiční potřeby spolupracujícího dodavatele, např. vybavení servisu, ale i jeho provozní nemovitosti. „ČSOB Leasing svými finanční produkty systematicky podporuje růst a obchodní rozvoj spolupracujících dodavatelů vozidel, strojů zařízení i technologií,“ říká Petr Neuvirth, produktový ředitel společnosti.

„Kvalitní spolupráce s dodavateli je jednou ze základních podmínek úspěchu naší společnosti na trhu. Máme pro dealery velmi flexibilní a výhodnou nabídku provozního financování. Naše řada produktů pro dodavatele vychází z dlouhodobé a detailní znalosti potřeb našich partnerů – dodavatelů nových a ojetých automobilů, ale i nákladních automobilů a strojů,“ uvedl výkonný ředitel pro obchod Radan Šantora. ČSOB Leasing je schopen financovat celé dealerské sítě importérů, a to při použití moderní e-komunikace. Příkladem je úspěšné financování dealerské sítě KIA. Výhodné finanční produkty společnost poskytuje dodavatelům všech značek osobních automobilů, zejména však partnerům v rámci značkového financování. Mezi partnery v rámci značkového financování patří už zmíněná úspěšná zn. Kia, ale také Hyundai, Mazda, Suzuki a Mitsubishi. ČSOB Leasing podporuje i specifické formy spolupráce se svými partnery. Příkladem je úspěšná spolupráce se společností PSA FINANCE ČESKÁ REPUBLIKA, s. r. o., pro kterou ČSOB Leasing spravuje leasingové smlouvy. V současné době spravuje ČSOB Leasing pro PSA Finance více než 15 000 leasingových a úvěrových smluv.