ČSOB Leasing dominuje českému leasingovému trhu

Praha, 10. 5. 2006 – Společnost ČSOB Leasing v prvním čtvrtletí roku 2006 suverénně obhájila pozici leasingové jedničky. Celková výše nových obchodů největší leasingové společnosti tuzemského trhu dle vykazování České leasingové a finanční asociace (ČLFA) dosáhla rekordní výše 4,2 miliardy korun, což představuje ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku růst o 31 procent. Objem obchodů celého leasingovém trhu meziročně vzrostl o 20 procent.

Podle vykazování ČLFA dosáhl celkový objem nových leasingových obchodů společnosti ČSOB Leasing hodnoty 3,8 miliardy korun, v neleasingových produktech pak hodnoty financování ve výši 477 milionů korun.

ČSOB Leasing výrazně zvýšil odstup od svých hlavních konkurentů na leasingovém trhu. V prvním čtvrtletí 2006 ČSOB Leasing zvýšil náskok před společností CAC Leasing z loňských 137 milionů korun na 1,3 miliardy korun, tedy téměř desetinásobně. ČSOB Leasing zvýšil svůj náskok i před leasingovou trojkou – společností ŠkoFIN, oproti loňské jedné miliardě na aktuálních 1,5 miliardy korun, tedy o 50 procent.

„Jestliže někteří experti před časem nad leasingem lámali hůl, pak právě zveřejněné výsledky leasingového trhu potvrzují, že leasing je pro podnikatele i spotřebitele trvale vysoce přitažlivý,“ komentoval výsledky českého leasingu předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Leasing Karel Bouček. „Naše společnost razantním způsobem přispěla k růstu celého trhu. Rostli jsme tempem vyšším než trh ve všech produktech i financovaných komoditách. Vedle vlajkové lodi naší společnosti a celého leasingového trhu – finančního leasingu, nás těší i náš významný růst v oblasti operativního leasingu a spotřebitelského úvěru,“ dodal Karel Bouček.