ČSOB fondy získaly nového manažera

Ivana Melouna angažovala nově do vedení tuzemských fondů společnost ČSOB Asset Management. Ta ve Skupině ČSOB spravuje investiční a podílové fondy. Ivan Meloun bude ve své pozici zodpovídat za podporu tuzemských fondů a jejich prodej. Současně bude jeho úkolem realizace fúze První investiční společnosti (PIAS) s ČSOB Investiční společností, jakmile budou k tomuto kroku vytvořeny veškeré legislativní předpoklady.

Je pro mě velkou výzvou změnit přístup investorů k tuzemským fondům, které na sobě mají dnes již přežitou nálepku kupónových fondů, říká ke svému nového angažmá Ivan Meloun. Právě probíhající nebo budoucí změny názvů souvisejícím s jejich slučováním jsou jen počátkem tohoto snažení, startem mé budoucí práce dodal.

Ve Skupině ČSOB působil Ivan Meloun již před svým příchodem do ČSOB Asset Managementu. V předchozích třech letech pracoval jako ředitel odboru restrukturalizace ČSOB. V minulosti dohlížel na činnost obchodníků s cennými papíry v Komisi pro cenné papíry a na Ministerstvu financí ČR.

Ivan Meloun vystudoval fakultu Financí a účetnictví na pražské VŠE a později úspěšně složil zkoušky na Termínové a opční obchody v rámci programu Financial Training Centers International v kurzu RMS-Academy. Je rovněž držitelem povolení Komise pro cenné papíry k výkonu činnosti makléře. Ve svém volném čase hraje rád tenis nebo se vydává na toulky po hradech a zámcích.

Milan Tománek
výkonný ředitel
Komunikace a vztahy k investorům