ČSOB eviduje přes 3 300 objednávek na státní spořicí dluhopisy v celkovém objemu více než 6,7 mld. Kč

[Tisková zpráva] ČSOB zaznamenala výrazný zájem o první emisi státních spořicích dluhopisů. K dnešní 16. hodině evidovala 3 345 objednávek v celkovém objemu 6,783 mld. Kč, což tvoří přibližně tři čtvrtiny z celkového objemu všech upsaných dluhopisů na trhu. V ČSOB jsou již zaplaceny dluhopisy v hodnotě 4,6 mld. Kč.

„Z hlediska počtu objednávek byl doposud největší zájem o pětileté dluhopisy. Naopak objemově převažovaly jednoleté dluhopisy v celkovém objemu 3,8 mld. korun. Dle regionů je poptávka zejména v Praze a Středočeském kraji,“ říká Marcela Suchánková, výkonná manažerka segmentu Spoření a investice ČSOB. „Jsme rádi, že jsme mohli státní dluhopisy nabídnout našim klientům, a že se jejich zájem projevil ve vynikajících prodejních výsledcích,“ dodala Marcela Suchánková.

Dluhopisy banka zprostředkovává na všech 224 retailových pobočkách a také přes pobočky Privátní banky. Cenné papíry si mohou koupit občané ČR i cizí státní příslušníci. Dále jsou k dispozici občanským sdružením, nadacím a nadačním fondům, církvím, obecně prospěšným společnostem a zahraničním neziskovým společnostem. Dluhopis bude mít nominální hodnotu jedné koruny, minimální objednávka je 1000 korun.

Další informace jsou k dispozici přímo na speciálních webových stránkách MF ČR: