ČSOB chystá na podzim až sedm nových zajištěných fondů

Dalšími novinkami na trhu zajištěných fondů se chystá oslovit zájemce o zajištěné investice jejich nejvýraznější domácí poskytovatel ČSOB. Portfolio dvaatřiceti ČSOB Zajištěných fondů se na podzim rozšíří hned o sedm dalších. K tomuto rozhodnutí přispěl i úspěch aktuálních „letních“ fondů, které za dobu školních prázdnin připsaly více než 200 milionů Kč. Investoři mají možnost do nich vstoupit ještě do 19. září.

Kromě různých typů zajištěných fondů v českých korunách mají naši klienti zájem také o investování v cizích měnách a rádi zkoušejí nové věci, říká Jan BartaČSOB Asset Managementu. Proto chceme otevřít další možnosti fondů v korunách, dolarech i eurech a zajištěné fondy denominované ve slovenské koruně, dodává. Důvodem pro představení tolika nových fondů právě v podzimním období je podle něho pozitivní přístup lidí k investování po prázdninových relaxačních měsících, které tradičně bývají na příliv investic do fondů slabší.

Mezi zmíněnými fondy se objeví i dvě pokračování nedávno představených korunových fondů, které svou konstrukcí vzbudily zájem řady investorů. Jedním z nich je ČSOB Světový strom 2, který byl počátkem letošního roku velmi populární, druhým pak ČSOB Spořící program Maximal Invest 2, který kombinuje zajištěný fond s životním pojištěním.

Aktuálně nabízené fondy, ČSOB Světového růstu+ 1 a ČSOB Digitální Click 1, si dosud připsaly 218,5 mil. Kč, přičemž celých 161,6 mil. Kč zaznamenal sám první jmenovaný. Upisovací období těchto fondů, kdy je do nich možné vstoupit za zvýhodněných podmínek, potrvá jen do 19. září. Na ně naváží upisovací období nových zajištěných fondů v různých měnách a samozřejmě také v českých korunách. Do ČSOB Zajištěných fondů lze ve zvýhodněném upisovacím období vstoupit za poplatek 2%, je samozřejmě možné z nich kdykoli vystoupit. Všechny zmiňované ČSOB Zajištěné fondy jsou součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fond spravovaný finanční skupinou ČSOB/KBC byl založen v Lucembursku a podléhá dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Pro činnost na území ČR je registrovaný u české Komise pro cenné papíry. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách 123 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1500 miliard CZK.