ČSOB chce podnítit zahájení důchodové reformy

Rozšířit povědomí o nutnosti důchodové reformy a podpořit myšlenku nezbytnosti zvýšení osobní zodpovědnosti jedince za vlastní zajištění v důchodovém věku jsou jedny z hlavních cílů nového projektu ČSOB. V první fázi se banka stala partnerem jediného specializovaného webu, který se věnuje problematice důchodové reformy v České republice – www.duchodovareforma.cz. Počítá se také s odbornými semináři a přednáškovým turné pro studenty.

Důchodová reforma je nejen ožehavé a komplikované téma, ale hlavně se jedná o problém, který se dotýká všech občanů České republiky. Z tohoto důvodu chce i ČSOB přispět k lepší informovanosti široké veřejnosti a tím také napomoci k nalezení optimální varianty změn důchodového systému, komentuje partnerství ČSOB mluvčí banky Milan Tománek. Bez ohledu na přesnou podobu reformy je již dnes jasné, že zejména mladší lidé se budou muset o své zajištění ve stáří postarat více než je zvykem nyní a nespoléhat se jen na státní důchod. Chceme proto dělat osvětu i v tomto směru, dodal šéf penzijních fondů ČSOB Petr Beneš.

Stránky www.duchodovareforma.cz byly ve spolupráci s ČSOB nově aktualizovány a doplněny o řadu zajímavých výpočtů a informací. Návštěvníci si tak mohou jednoduše spočítat například výši svého důchodu ve stávajícím, příspěvkově definovaném (NDC) nebo smíšeném systému. Skupina ČSOB by měla přispět i k dalšímu zkvalitňování a rozšiřování informací. Prvním dokladem je například nově zavedená poradna pro návštěvníky, ve které jim na jejich dotazy budou odpovídat přední odborníci z ČSOB, ČSOB Penzijních fondů a z ČSOB Pojišťovny.

Mezi odbornými semináři věnovanými této problematice bude hlavní roli hrát akce, která je součástí cyklu Eurofórum a jíž se účastní přední domácí nezávislí odborníci, příslušníci politických špiček i zahraniční odborníci. Její uspořádání je plánováno na druhou polovinu roku.