ČSOB Autolease – nová obchodní značka na leasingovém trhu

ČSOB Leasing, stálá jednička českého leasingového trhu, zavedl novou obchodní značku pro produkty operativního leasingu ČSOB Autolease. Ta nahrazuje dosud používaný název CarPark. ČSOB Leasing tím navazuje na celoevropsky používanou značku Autolease, kterou používají všechny společnosti patřící do významné evropské skupiny KBC Lease. Pod obchodní značkou ČSOB Autolease, bude společnost nabízet financování a správu provozu nejen osobních a užitkových automobilů, ale i nákladních vozů, strojů a zařízení. ČSOB Leasing nabízí kompletní škálu produktů operativního leasingu – full service leasing, fleet management, operativní leasing bez služeb a leaseback.

Skupina KBC Lease je složena ze 17 samostatných společností působících ve střední a západní Evropě, tj. Belgie, Francie, Německo, Velká Británie, Nizozemí, Lucembursko, Itálie, Švýcarsko, Španělsko, Polsko, Maďarsko, Rumunsko, Slovensko a Česká republika. „Nadnárodním společnostem tak budeme nabízet produkty pro financování a správu jejich flotil v ČR pod názvem Autolease, který znají z jiných států Evropy. Členství ve skupině KBC Lease je pro nás přínosné nejen v oblasti společné obsluhy nadnárodních zákazníků, ale především v oblasti přenosu know-how full service leasingu,“ řekla manažerka týmu full service leasing společnosti ČSOB Leasing Martina Ondrejčáková. „Náš operativní leasing dostane s novým názvem i nové logo a internetovou adresu www.csobautolease.cz,“; doplnila Martina Ondrejčáková.

V roce 2007 uzavřela největší česká leasingová společnost ČSOB Leasing v oblasti operativního leasingu 2 200 smluv, což je o 147 procent více než v předchozím roce. Podle předběžných výsledků obchody operativního leasingu vzrostly za první čtvrtletí 2008 o více než 100 procent.

„V letošním roce chystáme v oblasti operativního leasingu řadu novinek. Aktuálně uvádíme na trh nový typ kalkulace pro full service leasing s názvem Flotila, který je určen především pro střední a větší vozové parky optimálně o velikosti od 20 vozidel. Když zákazník uzavře smlouvy s kalkulací Flotila pro skupinu vozů se stejným datem ukončení smlouvy, dojde při ukončení smluv k vyúčtování přeplatků provozních nákladů,“ informovala Martina Ondrejčáková. „Tento druh kalkulace zajišťuje klientovi rovnoměrné splátky po celou dobu nájmu a na konci smluvního vztahu dochází v případě kladného výsledku prodeje nebo v případě přeplatků na servisních nákladech nebo na pneuservisu k vrácení peněz klientovi. V praxi to probíhá tak, že při závěrečném vyúčtování se sečtou přeplatky na položkách servis, pneu servis a zůstatková hodnota a v případě kladného výsledku se klientovi všechny tyto peníze vrací. V případě, že vozidla vykazují ztrátu na těchto položkách, jde celá ztráta za naší společností a klient nic nedoplácí,“ doplnila informace o novém produktu Martina Ondrejčáková.

„Pro malé firmy je pak určena varianta kalkulace Ekonom AŠ se servisováním vozidel v síti servisních středisek Auto Štangl. Ekonom AŠ je unikátním produktem svého druhu na trhu a přináší zákazníkům značné úspory na servisních nákladech. V průběhu letošního roku navíc spustíme na našich internetových stránkách www.csobautolease.cz možnost namodelovat si financování a správu své flotily přesně na míru zákazníka,“ doplnila Martina Ondrejčáková.

ČSOB Leasing, a.s., je 100% dceřinou společností Československé obchodní banky, a. s., členem Skupiny ČSOB a mezinárodní finanční skupiny KBC. ČSOB Leasing je univerzální leasingová společnost a již od roku 2001 nepřetržitě zaujímá první místo mezi leasingovými společnostmi na trhu. Prostřednictvím sítě poboček poskytuje finanční služby pro všechny podnikatelské subjekty i pro fyzické osoby nepodnikatele v oblasti financování dopravní techniky, strojů, zařízení, technologií, investičních celků a výpočetní techniky. ČSOB Leasing je držitelem certifikátu jakosti dle normy ISO 9001:2000. Kvalitu služeb dokládá ČSOB Leasing certifikátem podle norem jakosti ISO již od roku 1999.