ČSOB a PS nabízí nový způsob placení účtů: jedním kliknutím

ČSOB a Poštovní spořitelna přinášejí novinku, která zjednoduší placení účtů za provoz domácnosti - Komfortní vyúčtování. Služba umožňuje doručovat vyúčtování za služby přímo do banky i okamžité a bezpečné je zaplatit pomocí internetového bankovnictví. Zákazníci tak mohou již nyní nejjednodušeji zaplatit svá vyúčtování od UPC nebo ČSOB Pojišťovny. Komfortní vyúčtování je navíc pro majitele účtů u ČSOB a Poštovní spořitelny zcela zdarma.

Vyúčtování budou klienti dostávat přímo do svého internetového bankovnictví, kde si je prohlédnou, zkontrolují a mohou ihned zaplatit. Komfortní vyúčtování si budou naši klienti objednávat přímo u fakturující společnosti. Službu již teď nabízejí UPC a ČSOB Pojišťovna, další budou brzy následovat, prozradil Jan Lamser, člen představenstva ČSOB.

Novinka je nadstavbou internet bankingu. Každý klient získá elektronickou schránku pro přijímání elektronických dokumentů i s detaily platby. Veškeré platby se tak kontrolují a provádějí z jediného místa a jsou opravdu komfortní – platební příkaz se vygeneruje automaticky jediným kliknutím myši. Všechna vyúčtování se navíc bezplatně archivují po dobu 18 měsíců. Bezpečnost dokumentů i plateb je zajištěna zaručeným elektronickým podpisem a kvalifikovaným časovým razítkem. Veškerá takto přijatá vyúčtování jsou daňovými doklady dle zákona o DPH.

Průzkum ČSOB a PS odhalil, že domácnosti platí měsíčně v průměru šest účtů za energie, telefon a další služby, což zabere až dvě hodiny času. Většina dotazovaných přitom uvedla, že u placení účtů preferuje rychlost a pohodlí. Na 85 % respondentů by proto přivítalo zavedení elektronického vyúčtování a my jsme se rozhodli jim takovou službu nabídnout, osvětlil důvody pro Komfortní vyúčtování Jan Lamser.

Komfortní vyúčtování je další z cest, kterými mohou klienti UPC velmi pohodlně dostávat pravidelné měsíční vyúčtování a provádět bezhotovostní úhrady za poskytované služby. V neposlední řadě se jedná o účinný způsob, jak přispět k ochraně životního prostředí. Zvlášť proto, že odpadá “papírování“ v podobě zasílaného vyúčtování a složenek. Zvýšení komfortu pro naše zákazníky a ochrana životního prostředí byly těmi hlavními důvody, proč jsme se rozhodli nabídnout tuto službu našim zákazníkům, upozorňuje Petr Procházka, finanční ředitel UPC.

Nová služba znamená pohodlnější a rychlejší komunikaci a zavádí jednoduchý způsob platby pojistného. Díky automatickému generování příkazů k úhradě odpadá možnost chyby při tvorbě platebních příkazů za pojištění, popisuje Tomáš Pochobradský, ředitel odboru řízení produktů ČSOB Pojišťovny.

ČSOB s Poštovní spořitelnou již tradičně vyvíjejí moderní řešení a služby, která klientům usnadňují správu financí. Důkazem je například TV Banka, která umožňuje ovládat bankovní účet pomocí televizního ovladače. Poštovní spořitelna ji uvedla na trh v minulém roce jako jediná v ČR. Díky ČSOB a PS mohou lidé využít také oblíbený PaySec, který umožňuje jednoduché, rychlé a bezpečné platby po internetu.