Hlavní navigace

ČSA přepravily za první pololetí více než 2,4 milionu cestujících

České aerolinie (ČSA) přepravily za první pololetí letošního roku více než 2,4 milionu cestujících. Oproti stejnému období loňského roku to byl nárůst o 1,1 procenta. Za prvních šest měsíců roku 2007 letadla Českých aerolinií přepravila také téměř 10 700 tun zboží a pošty. Celkem ČSA uskutečnily přes 19 200 letů.

Pravidelné linky ČSA přepravily za první pololetí letošního roku téměř 2,2 milionu cestujících, tedy o procento více než ve stejném období roku 2006. Na celkových výsledcích se tedy pravidelná přeprava podílela nejvýrazněji a to téměř 90 procenty. Na charterových letech Českých aerolinií především do exotických destinací cestovalo od začátku ledna do konce června více než 308 000 cestujících, což je meziroční růst o téměř dvě procenta.

Obsazenost sedačkové kapacity za leden – červen 2007 činila 65,6 procenta. Mírný pokles obsazenosti letadel je přitom důsledkem záměru společnosti zvýšit výnosy s tím, že se firma soustředí hlavně na lépe platící klientelu a nevyprodává letenky pod cenou. Oproti loňskému roku přitom narostl počet business cestujících o 6%, o 8% pak počet cestujících vyšší ekonomické třídy. „Výnosy, které jsou nejdůležitějším ukazatelem úspěšnosti klasické letecké společnosti, rostou v souladu s plánem a to je pro ČSA podstatné,“ řekl Petr Řehák, viceprezident pro prodej ČSA. Za první čtvrtletí 2007 dosáhly přepravní výnosy společnosti 4,2 miliardy Kč, což je meziroční nárůst o 6,9%.

Nejžádanější destinace na pravidelných linkách ČSA:

Paříž
Amsterdam
Londýn
Moskva
Madrid
Dublin
Bukurešť
Řím
Sofie
Košice

V roce 2006 České aerolinie přepravily 5,5 milionu cestujících. Meziročně se jejich počet zvýšil o 4,8 procenta. V roce 2005 ČSA přepravily 5,2 milionu cestujících a o rok dříve 4,3 milionu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).