České aerolinie otevřou v Českém domě v Bruselu své zastoupení

České aerolinie tak budou mít sídlo a prodejní kancelář v objektu, který v centru Bruselu soustřeďuje veškeré významné české instituce jako je kancelář Stálého zastoupení pro české Předsednictví Rady Evropské unie a Zastupitelský úřad České republiky, ale také řady dalších organizací jako je CzechTourism, CzechTrade, Česká centra apod. Nová adresa je výhodnější především pro cestující, kteří letí do evropských institucí. Prodejní kancelář je přístupná přímo z ulice a cestujícím nabídne čekací zónu a tři prodejní přepážky.

Kanceláře i prodejní místo pro cestující v Bruselu v rámci stěhování do Českého domu získaly zcela novou tvář. Design místnostní je laděn do korporátních barev Českých aerolinií – bílé s červenými a šedými doplňky. Nový moderní vzhled je inspirován létáním – např. stoly jsou ve tvaru křídla. Do stejného stylu chtějí České aerolinie postupně upravit prodejní místa i v dalších zemích.

Pobočka Českých aerolinií v Bruselu vznikla v roce 1937, kdy společnost zahájila pravidelné spojení Prahy s hlavním městem Belgie. Linka Praha-Brusel, která letos oslavila 70. výročí svého vzniku, je tak jednou z nestarších linek v síti Českých aerolinií. Poptávka po spojení mezi Prahou a Bruselem s postupem času nabývala na významu a to v souvislosti s vytvořením hlavního sídla EU v Bruselu a později se vstupem ČR do unie.

České aerolinie nabízejí v současnosti tři lety z Prahy do Bruselu a zpět denně. Třetí frekvenci přidala společnost do svého letového řádu od zahájení letošní letní sezóny. Cestující mohou využít linky z Prahy v 7:00, 16:05 a 18:15 a z Bruselu v 9:10, 18:20 a 20:30. Na linku České aerolinie nasazují buď své nejmodernější stroje Airbus A320 nebo letouny Boeing 737. Oba typy nabízejí místa pro 162 cestujících. Linku využívají především obchodníci.