České aerolinie o prázdninách přepravily 1,2 milionu cestujících

České aerolinie přepravily o prázdninách 1,2 milionu cestujících. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku to znamenalo nárůst o 3,4 procenta. Největší zvýšení počtu cestujících zaznamenaly České aerolinie na svých charterových linkách, které přepravily 275 200 cestujících, tedy proti loňským prázdninám o 8,5 procenta více klientů.

V červenci celkový počet přepravených cestujících vzrostl o 4,3 procenta na 596 000, v srpnu pak o 2,6 procenta na 605 000. Za oba prázdninové měsíce uskutečnily České aerolinie celkem 7840 letů, což byl meziroční nárůst o 5,7 procenta.

Na pravidelných linkách se počet cestujících zvýšil za červenec a srpen o 2,03 procenta na 925 400. Mezi nejoblíbenější pravidelné linky patřily v létě Londýn, Paříž, Amsterdam, New York a Madrid. Zatímco prázdninové měsíce jsou v pravidelné přepravě charakteristické vyšším počtem turistů cestujících za dovolenou a minimální poptávkou obchodní klientely, v podzimních měsících se tento trend obrací.

Na svých charterových letech přepravily České aerolinie v červenci a srpnu 275 200 cestujících, což znamená meziroční růst o 8,5 procenta. Celkem uskutečnily České aerolinie v prázdninových měsících více než 950 charterových letů. Kromě odletů z Prahy, Brna, Ostravy, Karlových Varů a Pardubic startují letadla Českých aerolinií v hlavní letní sezóně na charterových linkách například i z irského Dublinu a Corku. Největší zájem mají cestovní kanceláře o lety do Řecka, Egypta, Španělska, Tuniska, na Kypr, do Turecka, Itálie a Bulharska.

Služby Českých aerolinií

Od letní sezóny nabízejí České aerolinie svým cestujícím na pravidelných linkách z pražského letiště zabalení kufru do bezpečnostní fólie zdarma. Cestující mohou novou službu využít u speciální přepážky služby balení zavazadel v barvách Českých aerolinií na obou terminálech pražského letiště. Neustále se také rozšiřuje počet destinací, kde mohou cestující využít internetové odbavení. V současnosti mohou využívat internet check-in cestující z Prahy a dalších 30 destinací, do kterých létají České aerolinie nebo jejich code-sharoví partneři.