České aerolinie nabízejí k letence Business Premium dopravu na letiště zdarma

České aerolinie nově nabízejí cestujícím ve třídě Business Premium dopravu na pražské letiště zdarma. Cestující, který na letiště nebo z letiště cestuje z Prahy a okolí, zavolá na speciální linku Kontaktního centra Českých aerolinií 239 007 240, kde mu bude objednán vůz taxi. Ten ho dopraví na letiště nebo z letiště zdarma. České aerolinie tak chtějí na základě průzkumu mezi cestujícími vyjít vstříc požadavkům náročné business klientely.

Přepravu na letiště zdarma mohou cestující využít od poloviny září. Služba je určena pro všechny cestující s kódem OK na letence ve třídě Business Premium, tedy pro majitele letenek dvou nejvyšších tarifů, které zahrnují nejflexibilnější typy letenek. Službu budou zajišťovat v naprosté většině kvalitní vozidla Volkswagen Passat nebo Škoda Octavia.

České aerolinie se dlouhodobě orientují na obchodní cestující, kteří na svých pravidelných cestách oceňují vysokou kvalitu služeb společnosti. Doprava na letiště a z letiště zdarma doplní již tak bohatou nabídku, kterou České aerolinie cestujícím v nejvyšší třídě Business Premium poskytují, řekl viceprezident pro marketing a vývoj produktu Petr Pištělák. Letenky Business Premium se od ostatních liší především svou flexibilitou, cestující je může kdykoli zdarma překnihovat, nebo zrušit. Obchodní klientela si může také na palubu vzít více zavazadel a také hmotnostní limit pro zavazadla, která jdou do zavazadlového prostoru, má vyšší než ostatní cestující. V business třídě je také výhodnější načítání mil v rámci věrnostního programu OK Plus.

Cestující v business třídě mohou dále také využívat přístup do letištních salonků, mají nárok na přednostní odbavení, přednostní průchod kontrolami na letišti, prioritní nastupování a vystupování z letadel, přednostní vyložení zavazadel apod.

Po usazení v letadle je cestujícím business třídy nabídnut uvítací přípitek. K dispozici je jim v kabině prostorná šatna. Na palubě mají business cestující více pohodlí než lidé v ekonomické třídě; větší jsou rozteče sedaček, více prostoru mají cestující pro nohy, sedačky jsou širší. Na vybraných typech letadel je také audio a video systém. Na palubě mají cestující business třídy vždy o úroveň lepší občerstvení než cestující v ekonomické třídě, a také mnohem větší výběr jídel a nápojů včetně nabídky kvalitních vín domácích i zahraničních značek. Vybrat si mohou také z aperitivů, digestivů a dalších alkoholických nápojů. Menu pro business třídu České aerolinie připravují ve spolupráci s Asociací cukrářů a kuchařů. Nejkvalitnější nápoje Českým aeroliniím pomáhá vybrat Asociace someliérů. Od platnosti zimního letového řádu, tedy od 26. října, se mohou cestující business třídy těšit na obměněnou nabídku menu.

O nové služby je zájem
Především cestující business třídy si oblíbili loni zavedenou možnost odbavení po internetu, kterou České aerolinie v současnosti nabízejí z Prahy a dalších 30 destinací své sítě. Také balení zavazadel do bezpečnostní fólie zdarma, kterou České aerolinie na pražském letišti začaly nabízet od června, využívají cestující stále častěji. Věříme, že také dopravu na letiště zdarma business cestující Českých aerolinií ocení, řekl Petr Pištělák.