Česká spořitelna získala v soutěži TOP ODPOVĚDNÁ FIRMA 2011 dvě ocenění

[Tisková zpráva] Česká spořitelna v rámci osmého ročníku soutěže TOP ODPOVĚDNÁ FIRMA 2011 získala za program Diversitas, jehož cílem je zajistit zaměstnancům i uchazečům stejné pracovní příležitosti i podmínky bez ohledu na pohlaví, věk či zdravotní stav, cenu Pracoviště budoucnosti 2011.

-    ČS si odnesla první místo v kategorii Pracoviště budoucnosti 2011 za program Diversitas

-    ČS je nejštědřejší bankou v ČR, získala druhé místo v kategorii Největší firemní dárce 2011

V kategorii Největší firemní dárce 2011 se pak Česká spořitelna stala nejštědřejší bankou v ČR (v celkovém žebříčku obsadila druhé místo), když na obecně prospěšné projekty v letošním roce přispěla částkou 60 606 998 Kč.

Program Diversitas spustila Česká spořitelna v roce 2008 a přináší řešení v oblasti nerovností v počtu žen a mužů na manažerských postech, v odměňování či oblastech osobního a profesního růstu. Věnuje se také podmínkám pro návrat z mateřské či rodičovské dovolené, ale i efektivnímu sladění profesního a soukromého života nebo také age managementu (mezigenerační vztahy) a zaměstnávání zdravotně postiženích. O dlouhodobé kvalitě programu svědčí i skutečnost, že byl odborníky oceněn již v uplynulých dvou letech, kdy obdržel první místa v soutěži Zaměstnavatel roku 2010 (kategorie Cena personalistů) a Firma roku 2009: Rovné příležitosti.

Druhé místo v kategorii Největší firemní dárce 2011 obdržela Česká spořitelna za výraznou finanční podporu obecně prospěšných projektů. Spolu se svojí Nadací ČS poskytly na projekty v oblastech vzdělávání, pomoci lidem v nouzi a péče o životní prostředí více než 60,6 mil. Kč. Česká spořitelna dlouhodobě patří mezi tuzemské společnosti, které každoročně poskytují největší objemy finančních prostředků.

Soutěž TOP ODPOVĚDNÁ FIRMA navazuje na dnes již tradiční a prestižní soutěž TOP Filantrop, která sdružuje odpovědné firmy v České republice. Jejím smyslem je ohodnotit firmy v klíčových oblastech společenské odpovědnosti a udržitelného podnikání. V rámci soutěže se posuzuje kvalita strategie, inovativnost a systematický přístup. Strategii a projekty přihlášených firem posuzuje odborná komise, která sestavuje přehled nejodpovědnějších firem a vyhodnocuje vítěze jednotlivých kategorií.

Česká spořitelna společně se svou nadací dlouhodobě podporuje obecně prospěšné projekty, do kterých zapojuje své klienty i zaměstnance. Těžištěm těchto činností je sociální integrace a pomoc seniorům, finanční vzdělávání veřejnosti, udržitelný rozvoj a drogová problematika (prevence a léčba závislostí), dále banka podporuje oblast kultury a sportu.