Česká spořitelna získala první místo v soutěži Firma roku: rovné příležitosti 2011

[Tisková zpráva] Česká spořitelna zvítězila v soutěži Firma roku: rovné příležitosti 2011, kterou pořádá obecně prospěšná společnost Gender Studies.

-    Česká spořitelna byla oceněna za propracovaný systém programů v oblasti rovných příležitostí („Diversitas“), systém benefitů a za speciální osobu, která v rámci společnosti řeší rovné příležitosti

Porota ocenila především propracovaný systém programů v oblasti rovných příležitostí, širokou nabídku benefitů pro zaměstnance a existenci speciální osoby, která má ve společnosti na starosti problematiku rovných příležitostí.

Česká spořitelna byla též oceněna za záměr věnovat se zaměstnancům starším 50 let a těm, kteří pečují o osobu blízkou. V neposlední řadě porota ohodnotila propagační materiály, především samolepky „zóna bez diskriminace“, kterými jsou označena pracoviště České spořitelny a mohou pozitivně ovlivňovat jak klientelu banky, tak samotné zaměstnance.

Soutěž pořádá obecně prospěšná společnost Gender Studies od roku 2004. Jejím hlavním smyslem je snaha motivovat firmy, aby začaly vnímat rovné příležitosti žen a mužů jako důležitý princip jak pro rozvoj samotné společnosti, tak i svých zaměstnanců a začaly tento princip uplatňovat v rámci vnitřního řízení.