Česká spořitelna získala dvě ocenění za společenskou odpovědnost

Česká spořitelna získala za projekt Umožňujeme zaměstnancům pomáhat, v jehož rámci poskytuje svým zaměstnancům dva dny pracovního volna ročně na pomoc v neziskových organizacích, cenu Top Filantrop 2009. V letošním roce se spořitelního „Dne pro charitu“ zatím zúčastnilo 1035 zaměstnanců, loni jich bylo 927. V kategorii Nejvíce poskytnutých prostředků se navíc umístila na třetím místě, a potvrdila tak svou pozici nejštědřejší banky u nás. V roce 2009 věnovala Česká spořitelna na charitativní účely 50 milionů korun.

Cenu Top Filantrop 2009 v kategorii Partnerství se zaměstnanci. Prvenství v soutěži Firma roku: Rovné příležitosti 2009 a hlavní cena

Ocenění nás těší o to víc, že se nám jej díky jedinečnosti projektu zaměřeného na zapojování našich zaměstnanců podařilo získat podruhé za sebou. Narůstající zájem zaměstnanců o volno na charitu dokládá, že se společenská odpovědnost stává nedílnou součástí firemní kultury i myšlení naších lidí, uvedl náměstek generálního ředitele a člen správní rady Nadace České spořitelny Jiří Škorvaga.

Zaměstnanců České spořitelny se týká i další ocenění. Česká spořitelna si ve středu 11. listopadu 2009 odnesla první místo v soutěži Firma roku: Rovné příležitosti 2009, která hodnotí systémový přístup k rovným příležitostem a harmonizaci práce s osobním životem. Mezi hlavní aktivity České spořitelny v této oblasti patří loni zahájený program Diversitas, jehož cílem je zajistit zaměstnancům i uchazečům stejné pracovní příležitosti i podmínky bez ohledu na pohlaví, věk nebo např. národnost. V letošním roce Česká spořitelna představila navíc projekt ČÁP zaměřený na podporu zaměstnanců, kteří odcházejí nebo se vracejí z rodičovské dovolené. Cenu za Českou spořitelnu převzal generální ředitel Gernot Mittendorfer spolu s manažerkou Elke Meier.

Česká spořitelna byla oceněna za systémový přístup k rovným příležitostem a slaďování práce a osobního života. V loňském roce získala v ocenění Firma roku: Rovné příležitosti speciální cenu Gender Studies za dobrý start a letos již získala první místo, což odráží velmi intenzivní rozvoj v oblasti rovných příležitostí. Česká spořitelna také v tomto roce úspěšně absolvovala genderový audit Rovné příležitosti, který realizuje Gender Studies, uvedla Linda Sokačová, ředitelka Gender Studies.

TOP Firemní filantrop je v České republice zatím jediný žebříček, který se snaží objektivně hodnotit štědrost dárců, a to podle několika kritérií. Občanské sdružení Fórum dárců ho vyhlašuje od roku 2004. Cílem je vyjádřit ocenění firmám, které se dlouhodobě a programově věnují podpoře veřejně prospěšných projektů, a současně působit jako inspirace pro ostatní. Česká spořitelna spolu s více než dvaceti dalšími firmami používá pro vyčíslení prostředků vynaložených na dárcovské aktivity metodiku Standard odpovědná firma, která umožňuje odpovědně změřit jejich účinek. Předávané ceny našly své majitele 10. listopadu 2009 v paláci Žofín v Praze.

Ocenění Firma roku: Rovné příležitosti, které udílí obecně prospěšná společnost Gender Studies, se letos uskutečnilo už popáté. Cena má informovat a zároveň motivovat zaměstnavatele v činnostech spojených s prosazováním rovných příležitostí.