ČS hlásí rekordní zájem o úvěry. Za tři čtvrtletí poskytla drobné půjčky za rekordních 21 mld. Kč

Česká spořitelna poskytla za tři čtvrtletí letošního roku spotřebitelské úvěry v celkovém objemu 21 mld. Kč, což je v meziročním srovnání 58% nárůst. Klienti si v tomto období sjednali přes 200 tis. spotřebitelských úvěrů. Rekordní nárůsty očekává Česká spořitelna také v předvánočním období, kdy zájem o spotřebitelské úvěry roste oproti ostatním měsícům zhruba o 25 %.

„Rekordní výsledky potvrzují velký zájem klientů o spotřebitelské úvěry. Nejoblíbenějším je mezi klienty náš vlajkový úvěrový produkt Osobní půjčka České Spořitelny. Klienti u tohoto produktu oceňují především rychlost jejího vyřízení, klientsky přívětivé splátky a také možnost pojistit si schopnost splácet,“ vysvětlil Martin Techman, ředitel úseku rozvoj obchodu České spořitelny.

I letos očekává Česká spořitelna větší zájem o úvěry na konci roku. V předvánočním období loňského roku Česká spořitelna poskytla spotřebitelské úvěry v celkovém objemu 7,6 mld. Kč. V letošním roce očekává v tomto období zhruba 9 mld. Kč. Podíl spotřebitelských úvěrů poskytnutých v předvánočním období na celkovém objemu celoročně poskytnutých úvěrů je asi třetinový.

Česká spořitelna také letos nabízí před Vánoci akční splátky – i přes nárůst peněz na mezibankovním trhu opět nabízí klientům možnost 50 tis. za 888 Kč měsíčně nebo 70 tis. za 1 222 Kč.

Česká spořitelna je leaderem trhu v poskytování spotřebitelských úvěrů. Objem spotřebitelských úvěrů, které si klienti sjednali za posledních sedm let, kdy je Česká spořitelna členem Finanční skupiny Erste, překročil 108 mld. Kč.