Česká spořitelna věnuje za každou platbu kartou 0,50 Kč na pomoc seniorům

Každý klient České spořitelny, který v období od 1. dubna 2006 do 15. května 2006 zaplatí za služby nebo zboží platební kartou či dobije kredit mobilního telefonu v bankomatu, pomůže seniorům.

Česká spořitelna totiž v uvedeném období odvede za každou karetní transakci ze svých zdrojů 50 haléřů Občanskému sdružení Život 90. Získané prostředky věnuje sdružení na provoz bezplatné telefonní linky pro seniory. Účelem linky je poskytnout pomoc seniorům, kteří se ocitnou v těžké životní situaci. Čím častěji klienti kartu použijí, tím více seniorům pomohou.

Díky obdobné aktivitě, která se uskutečnila na jaře v loňském roce, mohla Česká spořitelna věnovat 3,5 milionu Kč na boj s rakovinou prsu. Banka tehdy  – podobně jako letos – za každou platbu kartou nebo dobití kreditu mobilního telefonu v bankomatu připsala ze svých výnosů 0,50 Kč na dobročinné účely. Loni je věnovala na konto Nadačního fondu Mamma. Nadační fond prostředky využil na nákup mamografu. Klienti ČS v daném období realizovali přes 7,02 milionu transakcí. Tato aktivita nazvaná „I drobná platba se může stát drahocennou“ byla následně v závěru roku oceněna v konkurenci více než sedmdesáti evropských projektů Evropskou asociací pro finanční management a marketing (EFMA) cenou Grand Prix.

Spolupráce České spořitelny a její Nadace ČS s Občanským sdružením Život 90 je dlouhodobá. Sdružení zajišťuje humanitární služby pro seniory s cílem zlepšovat kvalitu života lidí osamělých, sociálně handicapovaných a zdravotně postižených v jejich vlastních domovech. V Praze realizuje „Dům seniorů PORTUS“, ve kterém provozuje kluby, poradny a další aktivity. Mimo Prahu působí v Hradci Králové, Jihlavě a Zruči nad Sázavou. V závěru loňského roku přispěli seniorům klienti České spořitelny, když v rekordně krátkém čase nashromáždili dostatečný počet bodů z věrnostního Bonus programu a umožnili tak zakoupení tří vozíků k zapůjčení seniorům. Vozíky jsou určeny pro půjčovnu v Praze, odkud si je lidé z celé republiky mohou na určitou dobu zapůjčit pro seniora v jeho domácím prostředí.