Česká spořitelna je aranžérem a vedoucím manažerem nové emise komunálních dluhopisů pro Hlavní město Praha v objemu 5 mld. Kč.

[Tisková zpráva] Česká spořitelna získala v úterý 22. března 2011 od Rady Hlavního města Prahy mandát k zaranžování emise komunálních dluhopisů v objemu 5 mld. Kč.

-    ČS zaranžuje emisi komunálních dluhopisů pro Hl. město Praha v objemu 5 mld. Kč

-    Dluhopis s pevným kuponem a splatností 10 let

Dluhopis bude mít pevný kupon a splatnost 10 let. Výtěžek emise bude použit k úhradě stávajících závazků z emisí dluhopisů HMP.

Česká spořitelna je v České republice vedoucí bankou v oblasti dluhového financování pro veřejný i komerční sektor. V roce 2010 například zaranžovala emisi 15letých dluhopisů pro Statutární město Liberec v celkovém objemu 2 mld. Kč, byla vedoucím spolumanažerem mezinárodní emise pro Českou republiku v objemu 2 mld. EUR a působila v roli vedoucího spolumanažera a vedoucího manažera dvou emisí pro Českou exportní banku v celkovém objemu 300 mil. EUR. V roce 2010 dále mateřská společnost České spořitelny, Erste Group Bank AG, působila jako vedoucí spolumanažer tří emisí eurodluhopisů pro společnost ČEZ v celkovém objemu 1,5 mld. EUR.