Credit Suisse Life & Pensions pojišťovně vzroslto předepsané pojistné o 27,4 %, fond více než zvojnásobil zisk

Obě společnosti Credit Suisse Life & Pensions vykázaly v prvním čtvrtletí výrazný nárůst u důležitých ekonomických ukazatelů. Pojišťovna zaznamenala zejména růst předepsaného pojistného, spravovaných aktiv a zisku. Penzijnímu fondu vzrostl objem spravovaných aktiv, počet smluv a zisk.

Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond v prvním čtvrtletí letošního roku realizoval zisk ve výši 438 milionů korun. V meziročním porovnání to představuje nárůst o téměř 144 %.

Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond zároveň v prvním čtvrtletí posílil pozici jedničky na trhu podle objemu spravovaných aktiv. Ke konci března spravoval fond celkem 23,889 miliardy Kč. Ve srovnání s objemem ke konci března loňského roku došlo k nárůstu o více než 15 %. Vzrostl také počet klientů, kteří mají uzavřenou smlouvu o penzijním připojištění – ke konci čtvrtletí jejich počet dosahoval více než 612 tisíc, tedy o více než 9 % více než před rokem.

Považuji za velmi důležité, že jak Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond tak i pojišťovna zvyšují dynamiku svého růstu u všech důležitých ekonomických ukazatelů – počtu klientů a smluv, aktiv pod správou a u pojišťovny také u předepsaného pojistného. V porovnání s dynamikou růstu z konce roku 2004 se meziroční změna u všech těchto ukazatelů zvýšila, řekl generální ředitel Credit Suisse Life & Pensions Petr Žaluda.

Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond posílil i svou pozici lídra českého trhu v oblasti spolupráce se zaměstnavateli. Počet smluv s příspěvkem zaměstnavatele činil ke konci března více než 166 tisíc, tedy o 7 % více než v předešlém roce. Celkově tak zaměstnavatelé přispívají více než čtvrtině klientů Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu.

Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond
Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond 31. 3. 2005 31. 3. 2004 Změna
Aktiva pod správou (v mld. Kč) 23,889 20,759 + 15,1 %
Počet klientů 612 775 560 358 + 9,4 %
Počet smluv 612 775 560 358 + 9,4 %
Počet smluv s příspěvkem zaměstnavatele 166 488 155 530 + 7,0 %
Uzavřeno nových smluv 19 517 19 460 + 0,3 %
Zisk (v mil. Kč) 438 180 + 143,9 %

Credit Suisse Life & Pensions pojišťovně se v v prvním čtvrtletí roku 2005 podařilo pokračovat v trendu zvyšování zisku. Za první tři měsíce vytvořila pojišťovna zisk 104 milionů Kč, což meziročně představuje téměř sedminásobný růst. Na růstu zisku pojišťovny se pozitivně odráží naše velmi úspěšná investiční aktivita, podotkl Petr Žaluda.

Rostoucí zájem klientů o služby Credit Suisse Life & Pensions pojišťovny se projevil ve výrazném růstu klíčových ekonomických ukazatelů. V průběhu prvního čtvrtletí se zvýšil jak počet klientů, tak i předepsané pojistné a objem spravovaných aktiv. Počet klientů Credit Suisse Life & Pensions pojišťovny ke konci března činil téměř 74 tisíc, tedy o více než 8 % oproti stejnému datu vloni.

Dynamický růst zaznamenala pojišťovna i u předepsaného pojistného a objemu aktiv pod správou. Objem předepsaného pojistného ke 31. březnu činil 377 milionů Kč. Objem spravovaných aktiv představoval k témuž datu téměř 3,4 miliardy Kč. Oba ukazatele vzrostly meziročně o téměř 28 %.

Credit Suisse Life & Pensions pojišťovna
Credit Suisse Life & Pensions pojišťovna 31. 3. 2005 31. 3. 2004 Změna