Credit Suisse Life & Pensions v roce 2003 zaznamenal dynamický růst

Praha, 2. června 2004 – Penzijní fond skupiny Credit Suisse Life & Pensions vytvořil v roce 2003 zisk ve výši 613 mil. Kč a upevnil svou pozici lídra na trhu podle objemu spravovaných aktiv. Výrazně meziročně rostlo i předepsané pojistné Credit Suisse Life & Pensions pojišťovny.

V loňském roce se Credit Suisse Life & Pensions penzijnímu fondu podařilo navýšit objem aktiv pod správou o 17 %. K poslednímu dni v roce dosáhla aktiva téměř 20,2 mld. Kč, což představuje meziroční nárůst o 3 mld. Kč. Podle objemu spravovaných aktiv dosahuje tržní podíl Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond více než 26 %, což ho pasuje do pozice jedničky mezi penzijními fondy v ČR. Credit Suisse Life & Pensions Penzijní fond uzavřel v roce 2003 skoro 64 tisíc nových smluv a k 31. 12. 2003 byl s počtem klientů 604 tisíc největším penzijním fondem s téměř čtvrtinovým podílem na trhu. Zisk Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu vzrostl na 613 milionů Kč.

Více než 20 mld. spravovaných aktiv potvrdilo naši vedoucí úlohu na českém trhu penzijnímu připojištění. Navíc i přes určitou nasycenost trhu, který již výrazně neroste, se můžeme pochlubit dynamickým, 10% růstem počtu smluv s příspěvkem zaměstnavatele, řekl Petr Žaluda, generální ředitel Credit Suisse Life & Pensions. Na spolupráci se zaměstnavateli klademe velký důraz a více než 154 tisíc smluv jasně dokazuje, že jdeme správnou cestou, dodal Petr Žaluda.

Předepsané pojistné Credit Suisse Life & Pensions pojišťovny dosáhlo v loňském roce částky 1,3 mld. Kč, což představuje meziroční nárůst o 14 % (viz Přílohu tiskové zprávy – Graf 2). Podařilo se také výrazně navýšit objem aktiv pod správou na 2,5 mld. Kč (meziroční nárůst o 36 %) a počet klientů dosáhl 68 tisíc a meziročně se tak zvýšil o 5 %. Hospodářský výsledek před zdaněním byl k 31. prosinci 2003 bezmála 10 mil. Kč.

I v roce 2003 potvrdil Credit Suisse Life & Pensions svou vedoucí úlohu v oblasti zaměstnaneckých výhod. Spolupracuje s nejvíce zaměstnavateli, kteří tak mohou svým zaměstnancům nabídnout jako benefit životní pojištění či penzijní připojištění. Některý z produktů Credit Suisse Life & Pensions nabízí v rámci zaměstnaneckých výhod 1872 zaměstnavatelů svým více než 163 tisícům zaměstnanců. Mezi spolupracující podniky patří například České aerolinie, Česká správa letišť či Plzeňský Prazdroj. Největší zájem o zaměstnanecké výhody Credit Suisse Life & Pensions je v Praze, kde Credit Suisse Life & Pensions spolupracuje s 335 zaměstna­vateli.

Téměř každému třetímu klientovi penzijního připojištění Credit Suisse Life & Pensions který si platí penzijní příspěvky, přispívá i zaměstnavatel. Vlastní příspěvky klientů penzijního připojištění Credit Suisse Life & Pensions činí 383 Kč. Díky zapojení zaměstnavatelů je celková výše příspěvků u těchto klientů 756 Kč. Díky svým vysokým příspěvkům klienti CSLP získávají také nadprůměrné státní příspěvky k penzijnímu připojištění. Zatímco český průměr činí necelých 94 Kč, průměr u klientů Credit Suisse Life & Pensions je takřka 104 Kč.

Zájem o produkty Credit Suisse Life & Pensions neustává ani v letošním roce. Hned v první části roku totiž Credit Suisse Life & Pensions představilo tři nové produkty – Investiční životní pojištění s garantovaným výnosem, Komfortní investiční životní pojištění a kreditní kartu VISA CREDIT SUISSE.

Credit Suisse Life & Pensions potvrdil svou roli inovátora v oblasti životního pojištění a uvedl na trh nový moderní produkt – Investiční životní pojištění s garantovaným výnosem, který přináší flexibilní kombinaci pojistné ochrany s garancí růstu investice minimálně ve výši 2,4 % ročně. Klienti tak získávají jednoznačně stanovenou výši minimálního zhodnocení 2,4 %. Takové zhodnocení jim Credit Suisse Life & Pensions připíše, i když bude vývoj na finančních trzích nepříznivý. Pokud bude vývoj na finančních trzích příznivý, má klient právo na připsání bonusu, tj. zhodnocení nad 2,4 %.

Zájem o investiční životní pojištění v České republice roste, podobně jako je tomu v zemích Evropské unie. Credit Suisse Life & Pensions proto vyšla klientům vstříc dalším novým produktem – Komfortním investičním životním pojištěním. Produkt kombinuje hlavní výhody investičního životního pojištění: klient v něm nalezne kvalitní pojistnou ochranu i dlouhodobě výhodné investice.

Komfortní investiční životní pojištění může oslovit i ty klienty, kteří by rádi získali kvalitní pojistnou ochranu a vysoké zhodnocení prostředků bez toho, aby se zatěžovali přemýšlením o investiční strategii a podrobným sledování výkonnosti jednotlivých investičních fondů, řekl Petr Žaluda.

Credit Suisse Life & Pensions v letošním roce rozšířila také svoji nabídku finančních služeb a uvedla na trh kreditní kartu VISA CREDIT SUISSE, jejíž vydávání zajišťuje pro Credit Suisse Life & Pensions renomovaná HVB Bank. K dalšímu prohloubením partnerství obou společností došlo například také v případě prodeje pojistných produktů Credit Suisse Life & Pensions na pobočkách HVB.