ČRa spustily levné telefonování s pevným číslem přes internet

(Praha, 21. srpna 2005) – Radiokomunikace a.s. spouštějí levné volání bez klasické telefonní linky. Nový produkt Bluetone e-Call je založen na technologii Voice over IP a umožňuje tak telefonování přes datovou síť. Zákazníkům stačí koncové zařízení, připojení k internetu a mohou začít telefonovat.

„E-Call umožňuje volání do jakékoli sítě, kamkoli na světě,“ řekl dnes ředitel marketingu ČRa Miroslav Semrád. „Na rozdíl od klasické internetové telefonie typu Skype můžete bez problémů přijímat hovory nejen z internetu, ale i ze sítí všech telekomunikačních operátorů. Číslo bude přiřazeno jako negeografické, takže uživatel může cestovat a mít svůj telefon a číslo stále u sebe,“ doplnil Semrád.

Službu Bluetone e-Call lze využít mimo jiné i pro levné mezinárodní volání do více než 250 lokalit světa. V rámci České republiky je možné volat meziměsto i místně, hovory do mobilní sítě jsou samozřejmostí.

Zákazníci Bluetone e-Call budou platit tolik, kolik skutečně provolají. Pro stabilní a kvalitní přenos hlasu je doporučeno používat linky s kapacitou od 128 kbit/s v obou směrech. Součástí služby může být i koncové zařízení, resp. telefonní přístroj s rozhraním ethernet, který jednoduše připojíte k internetu nebo do své sítě LAN, zákazníci mohou použít i převodník, který umožní používat stávající analogové telefony. Pro připojení je možné použít jakýkoli typ internetového připojení včetně WIFI, CDMA či EDGE.