ČRa poskytují připojení internetovým kavárnám PG Cyber Café

(Praha, 9. března 2005) – České radiokomunikace zahájily spolupráci se společností ProGamers, která provozuje síť internetových kaváren a heren PG Cyber Café. ČRa pro tuto společnost zajistila přivedení internetové konektivity do heren, připojení do sítě Internet prostřednictvím služby Bluetone a dále možnost umístění jejich herních serverů do prostor ČRa (server housing).

Vstupujeme tím do zajímavé komunity mladých a z hlediska našich produktů perspektivních hráčů počítačových her, protože společnost ProGamers je pořadatelem seriálu Mistrovství České republiky v hraní počítačových a mobilních her a dalších soutěží v elektronických hrách, řekl Ing. Jaromír Charvát, ředitel úseku telekomunikačních služeb ČRa. Dodal, že České radiokomunikace se stávají hlavním partnerem ProGamers na celý jeden rok..

České radiokomunikace realizují internetové připojení v šesti hernách Cyber Café: v pražských Dejvicích, Letňanech, a v centrech Nový Smíchov a Zlatý Anděl, dále v Brně – centrum Olympia a v Liberci – centrum Babylon. Služba Blueton Onternet FixLine pro herny společnosti ProGamers zahrnuje připojení rychlostí 2048 kb/s (s výjimkou Cyber Café v centru Zlatý anděl, které je připojeno rychlostí 4 Mb/s). Zároveň bude mít každá herna k dispozici 5 – 60 IP adres.