Česká podnikatelská pojišťovna oznamuje výši doposud hlášených škod způsobených vichřicí z 18. na 19. ledna 2007

Česká podnikatelská pojišťovna, a. s., zaznamenala dosud okolo tří set nahlášených škodních případů, celková hodnota výše pojistného plnění dosahuje zhruba 14 mil. Kč. Prozatím byly hlášeny převážně škody na majetku soukromých osob. Operátoři naší klientské linky byli poškozeným k dispozici i v průběhu víkendu, po oba dny od 8,00 do 19,00 hod. přijímali oznámení škodných událostí, případně reagovali na dotazy související s krizovou situací.

Již během pátku a následně také o víkendu probíhaly prohlídky v místech hlášených škod, tak abychom mohli vyplácet pojistná plnění již v tomto týdnu. Vůči našim klientům se snažíme o maximální vstřícnost a urychlení likvidace hlášených případů, tak abychom napomohli k co možná nejrychlejší nápravě škod způsobených čtvrtečním orkánem. První plnění byla poskytnuta již tři až čtyři dny po oznámení a celkově bylo zlikvidováno již 20% pojistných událostí. Očekáváme, že výše hlášených škod bude dále narůstat, v žádném případě nemůžeme výše uvedená čísla považovat za konečná. Události posledních let, kdy příroda si s námi stále častěji zahrává, naznačují, že nejen podnikatelské subjekty, ale zejména všichni občané budou nuceni v blízké budoucnosti zásadním způsobem přehodnotit svůj přístup k otázce zabezpečení svého majetku, právě s ohledem na následky živelních událostí.

Česká podnikatelská pojišťovna pro tyto případy nabízí občanům i podnikatelům pojištění jejich majetku v rámci moderních pojistných produktů.