Česká pojišťovna už ze záplav eviduje 3700 případů za 120 milionů korun

[Tisková zpráva] Česká pojišťovna eviduje z letošních jarních záplav na Moravě už 3700 případů za 120 milionů korun. Nejčastěji lidé do ČP telefonují z Frýdecko-Místecka, Přerovska a Vsetínska.

Během víkendu prohlédli pracovníci České pojišťovny už zhruba tisícovku vyplavených domů. Zaměstnanci Komunikačního centra ČP pracovali stejně jako mobilní technici a likvidátoři i během víkendu a světit nebudou ani ten příští. Operátoři České pojišťovny si také pochvalují, jak detailně mají lidé hlášení o pojistných událostech připravená. Nelze se tomu divit, protože většina ze zatopených už má podobnou zkušenost z roku 1997.

„Škody jsou různého rozsahu, například v Troubkách, kde bylo zhruba o metr vody méně, než před třinácti lety, šlo hlavně o zaplavené sklepy a přízemí domů,“ tvrdí mobilní technik ČP Pavel Křehlík, který právě v této obci na Přerovsku škody prohlíží. Od samého začátku lidem Česká pojišťovna nabízí zálohy, zájem o ně však kupodivu velký není.

Česká pojišťovna řadu svých klientů v nejvíce postižených oblastech překvapila tím, že za nimi své pracovníky vyslala sama, bez toho, že aby čekala až na jejich zavolání. Telefonní linka Komunikačního centra 841 114 114 je však i nadále základním komunikačním nástrojem pro nahlašování škod, takže lidé rozhodně nemusejí do pojišťovny jezdit. V průměru zabere nahlášení jedné pojistné události zhruba 12 minut.

Celkem za celou Moravu – 3700 pojistných událostí s odhadovaným plněním kolem 120 milionů korun

Moravskoslezský kraj – 2392

• Bruntál – 10