Česká pojišťovna uvádí na trh nové životní pojištění Garance, v němž klient přesně ví, za co platí

Česká pojišťovna přichází od září na trh s novým jednorázově placeným životním pojištěním GARANCE, které nabízí investiční příležitost spolu s krytím rizika smrti a úrazů. Mezi jeho konkurenční výhody patří jeho transparentnost, garantovaná investice prostřednictvím II. Zajištěného podílového fondu dceřiné společnosti ČP INVEST, speciální připojištění pro motoristy, nulové poplatky za správu pojištění a umístění investice, levnější úrazové pojištění a v neposlední řadě i možnost sjednání bez zdravotního dotazníku.

„Česká pojišťovna zahájila realizaci nové produktové strategie, jejímž prvním hmatatelným výsledkem je právě GARANCE. Průzkumy jsme si ověřili, že klienti mají eminentní zájem o pojištění se zajímavějším zhodnocením, než nabízejí běžné bankovní produkty. Ale zároveň chtějí jistotu, že o investované peníze nepřijdou. To přesně GARANCE splňuje, protože i v případě výkyvů výnosnosti fondů v průběhu šesti let, na něž se uzavírá, Česká pojišťovna minimálně garantuje návrat vložených investic,“ řekl při uvedení GARANCE na trh náměstek generálního ředitele ČP pro marketing Pavel Řehák.

Výhodou produktu je i to, že jak pojištění samotné, tak i investice do fondu jsou pro klienta maximálně průhledné. Zveřejněny jsou výše poplatků související s investováním i částky, které jdou do fondu a na pojištění rizik. Neobvyklá je i krátká doba trvání GARANCE, své peníze má klient blokované pouze na srovnatelnou dobu jako ve stavebním spoření.

S GARANCÍ je klient také velmi dobře pojištěn hned na několik rizik. V základním pojištění je ochrana pro případ smrti na minimálně 1000 Kč a pojištění smrti v motorovém vozidle minimálně na 100 000 Kč. Riziko smrti nebo úrazu v motorových vozidlech je součástí podobného produktu vůbec poprvé na českém trhu. „Při výběru tohoto speciálního rizika jsme vycházeli ze současné nelichotivé situace na našich silnicích a stále se zvyšujícího počtu těžkých a smrtelných zranění. Pojištění se vztahuje na události, které vzniknou klientovi při provozu vozidla, tedy nejen za jízdy, ale i při nastupování nebo vystupování z auta, či při odstraňování poruch vzniklých během jízdy, což jsou zvláště na dálnicích velmi rizikové situace,“ představuje parametry pojištění projektový manažer GARANCE Tomáš Vilím.

Pojistné částky si každý může upravit podle svých aktuálních potřeb, na ty základní se však může pojistit i člověk starší a se zhoršeným zdravotním stavem, který již mnoho příležitostí k pojištění nemá. Kromě základního pojištění má ještě k dispozici výběr ze tří balíčků úrazového pojištění, jehož rozsah je v rámci takového produktu na trhu jedinečný. Pojištění pro případ smrti následkem úrazu lze totiž sjednat na částku ve výši 200 – 600 tisíc Kč a pro případ trvalých následků úrazu s progresivním plněním až na 2,4 milionu Kč.

GARANCI nabízejí všichni pojišťovací poradci České pojišťovny, a je možné ji sjednat i na kterékoliv přepážce. Výhodou je i to, že pro první prodejní období – do 30. listopadu 2007 – je GARANCE nabízena s nulovým vstupním poplatkem i bez poplatku za správu pojištění.