ČP INVEST SPRAVUJE VÍCE NEŽ 5 MILIARD KČ V PODÍLOVÝCH FONDECH

Praha (28. března 2007) - Hodnota majetku pod správou v podílových fondech ČP INVEST investiční společnosti, a.s. překročila hranici 5 miliard Kč. Přes 2,28 mld. Kč je umístěno v akciových fondech.

„Výše aktiv spravovaných naší společností během března vystoupila nad hodnotu 5 miliard Kč. Je potěšující, že více než 50 % svěřených prostředků obhospodařují akciové fondy. Věřím, že k dalšímu příznivému vývoji přispějí i nové typy podílových fondů, na jejichž přípravě nyní usilovně pracují naši portfoliomanažeři. Kromě rozšíření nabídky fondů, ke které v nejbližší době dojde, jsme rovněž zavedli nové služby, které rozšířili informační podporu poskytovanou našim klientům,“ uvádí generální ředitel ČP INVEST Robert Hlava.

Rámcovou smlouvu k investování mohou zájemci uzavřít na obchodních místech ČP INVEST – vybraných obchodních místech České pojišťovny, klientských centrech eBanky, obchodních místech RMS-Finance a samozřejmě v sídle společnosti.

ČP INVEST investiční společnost je členem finanční skupiny České pojišťovny a řádným členem Asociace fondů a asset managementu ČR (AFAM ČR). Aktuálně spravuje 10 podílových fondů s celkovým majetkem více než 5,11 mld. Kč (k 28.3.2007). Fond korporátních dluhopisů a akciový Fond ropného a energetického průmyslu získaly v aktuálním hodnocení Fond Scoringu* nejvyšší hodnocení v podobě pěti hvězdiček.

*Fond Scoring CRA slouží pro orientaci investorů a vychází zejména z dosažených výsledků. Důraz se při přidělení známky klade na výkonnost, kolísavost hodnoty, příliv a odliv majetku či velikost fondů. Fond Scoring zavedly CRA a finanční server www.peníze.cz v roce 2000.