Česká pojišťovna bude mít nového finančního ředitele

Vedení České pojišťovny získá od září zkušenou posilu. Novým náměstkem pro finanční řízení se k 1.9.2007 na základě jmenování představenstvem České pojišťovny stane pan Ivan Vodička (43 let). Ve funkci vystřídá Lubomíra Buška, který nyní bude hrát významnou roli při přípravě vzniku nového mezinárodního holdingu Generali PPF Holding.

Ivan Vodička

Ivan Vodička do ČP přichází po desetiletém úspěšném působení v řídících funkcích v mezinárodní farmaceutické a potravinářské skupině Royal Numico. Mimo jiné řídil aktivity skupiny Numico v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Ivan Vodička vystudoval ČVUT a získal titul MBA na univerzitě ENPC v Paříži a University of California at Berkeley v USA. „V osobě pana Vodičky Česká pojišťovna získává uznávaného odborníka s rozsáhlými mezinárodními zkušenostmi a znalostmi z oblasti financí a řízení lidí a firem. Ivan Vodička bude po získání příslušných souhlasů České národní banky rovněž navržen na pozici člena představenstva České pojišťovny,“ komentoval příchod klíčového manažera do ČP generální ředitel pojišťovny Lard Friese.

„Jsem velmi rád, že mohu přispět svými zkušenostmi k rozvoji nejsilnější pojišťovny v České republice. Po prvním seznámení s Českou pojišťovnou jsem velmi příjemně překvapen její finanční a obchodní silou a vynikajícími výsledky,“ uvedl ke svému jmenování do funkce náměstka Ivan Vodička. Ivan Vodička je ženatý a má dvě děti.