Coface oznamuje 100% akvizici faktoringové společnosti HP Finance s.r.o.

Coface oznamuje akvizici společnosti HP Finance s.r.o. v Praze, faktoringové společnosti působící v České a Slovenské republice. S touto akvizicí Coface upevňuje svoji pozici jako světová faktoringová jednička co do regionálního pokrytí, s pobočkami ve 20. zemích.

Francouzská globálně působící společnost Coface posiluje nabídku služeb v České republice a na Slovensku prostřednictvím 100% akvizice české faktoringové společnosti HP Finance s.r.o. a její pobočky na Slovensku.

Coface působí v České republice již od roku 1991 a od této doby nabízí na trhu řešení v oblasti pohledávek (kreditní informace a správa pohledávek). V loňském roce byla v ČR založena pojišťovací společnost, jako pobočka Coface Austria, která je lídrem v oblasti pojištění pohledávek v Rakousku.

HP Finance zaznamenala od založení v roce 2002 mimořádný nárůst a vybudovala si silnou pozici na českém faktoringovém trhu, především mezi nebankovními subjekty. Její konkurenční výhoda spočívá ve flexibilitě a schopnosti přizpůsobit řešeními na míru, především pro dodavatele obchodních řetězců. HP Finance nabízí kompletní portfolio faktoringových služeb, včetně financování zásob.

Prostřednictvím své pobočky na Slovensku, začala HP Finance v roce 2003 poskytovat své služby také na sousedním trhu. Coface vybudoval na Slovensku podobnou strukturu jako v České republice a od 1992 poskytuje řešení v oblasti řízení pohledávek prostřednictvím Coface Slovakia Credit Management Services a od roku 2007 pojištění pohledávek prostřednictvím slovenské pobočky Coface Austria.

Klienti společnosti HP Finance jistě pocítí z této transakce přínos i tím, jak bude Coface integrovat služby HP Finance do své vlastní nabídky. Budou mít přímý přístup k mezinárodní databázi kreditních informací, k využití služeb správy pohledávek, rovněž k ochraně pohledávek vyplývající z globálního analytického knot-how Coface v oblasti pojištění pohledávek.

19. a 20. zemí pokrytou přímou účastí na trhu faktoringových služeb si Coface v geografickém pokrytí zajistil potvrzení své pozice světové jedničky.

Na faktoringovém trhu spatřuje Coface značný potenciál pro rozvoj a odhaduje dvojciferný každoroční nárůst v budoucích pěti letech.

K této akvizici Jérôme Cazes, výkonný ředitel Coface, řekl: „Tato nová akvizice potvrzuje naše ambice týkající se faktoringu: vybudovat největší celosvětovou síť faktorignových společností cestou akvizic a zakládání nových poboček, jako odezvu na rostoucí potřeby našich korporátních zákazníku ve financování jejich pohledávek.“

Radek Laštovička, jednatel společnosti Coface Czech dodal: „Kompletace naší nabídky služeb pomocí faktoringu umožní Coface Czech se jasně odlišit od svých konkurentů. Budeme schopni našim klientům dodávat služby šité na míru v jakékoli oblasti řízení pohledávek: kreditní informace pro prevenci vzniku nedobytných pohledávek, inkasní služby pro minimalizaci ztrát z nedobytných pohledávek, pojištění jako kompenzaci ztrát z nedobytných pohledávek a faktoring pro financování pohledávek a kompletní outsourcing řízení rizik z pohledávek.“