ČMSS zprostředkovává rekordní investice do podílových fondů

Praha, 13. července 2006 – Obchodní výsledky staví Českomoravskou stavební spořitelnu v České republice do pozice největší a nejvýkonnější stavební spořitelny i největšího poskytovatele úvěrů a bydlení. Vynikající bilancí se přitom prezentuje i v oblasti podílových fondů, jejichž prodej zprostředkovává.

Poptávka po investicích do podílových fondů zprostředkovávaných ČMSS stále roste

• V podílových fondech se finanční poradci ČMSS prezentují jedinečnou výkonností. V období leden až červen 2006 zprostřed­kovali investice do podílových fondů v objemu překračujícím částku 1,5 miliardy korun.
  • V meziročním srovnání tento objem investic představuje nárůst téměř 150 %.

ČMSS spolupracuje v podílových fondech s největšími evropskými společnostmi

• ČMSS zprostředkovává investice do podílových fondů, které jsou připraveny ve spolupráci s finančními skupinami Union Investment a KBC. Nabídka zahrnuje fond peněžního trhu, zajištěný fond a smíšený fond.
  • KBC Asset Management je největší belgickou investiční společností. Ve své praxi zužitkovává více než padesátileté zkušenosti a v oblasti zajištěných fondů jí patří vedoucí pozice na trhu. Jejích služeb využívá na tři miliony klientů. Spravuje majetek v hodnotě více než 106 miliard euro.
  • Union Investment patří k největším investičním společnostem v Německu. Byla založena v roce 1956, poskytuje služby čtyřem milionům klientů a spravovaný objem kapitálu ve fondech představuje částku přibližně 116 miliard euro.

Za celý rok 2005 dosáhly investice do podílových fondů realizované obchodní sítí ČMSS objemu 1,8 miliardy korun. Skutečnost, že se její obchodní výsledek za první pololetí roku 2006 těsně přiblížil celkové bilanci předchozího roku, potvrzuje, že ČMSS důsledně naplňuje předpoklady stát se významným zprostředkovatelem v této oblasti finančního trhu.